Flyktninger venter i kø for å få utdelt drikke i teltleiren som nå opptar store deler av moloen i Arguineguín. Foto: Mogán kommune

120 båtflyktninger kom til Gran Canaria på torsdag


Redningstjenesten har hentet til sammen 120 personer fordelt på syv båter til land på Gran Canaria denne torsdagen.

Flyktningorganisasjonen Caminando Fronteras har informert myndighetene om at ytterligere 53 personer har forlatt Afrikas kyst på vei mot Kanariøyene. Om bord i denne båten skal det være 24 kvinner, seks barn og 23 menn ifølge tidligere rapporter.

7 båter på torsdag

Tidlig torsdag morgen kom tre båter med til sammen 65 immigranter til land etter å ha blitt observert 185 kilometer fra Gran Canaria. Samme ettermiddag ble en fjerde båt med 19 personer om bord funnet, etter at myndighetene har søkt etter denne siden lørdag i forrige uke. I kveld har redningstjenesten assistert tre båter utenfor Gran Canaria med til sammen 36 personer om bord.

Sendt til Arguineguín

Dermed har 120 personer ankommet Gran Canaria så langt i dag, og alle har blitt sendt til teltleiren i Arguineguín.

Denne leiren har de siste månedene hatt en kontinuerlig strøm av nye båtflyktninger, og myndighetene har store problemer med å finne passende fasiliteter til alle som kommer.

En midlertidig nødløsning har vært å plassere disse på hoteller som er stengt på grunn av viruskrisen. Dette lar seg først gjøre etter at de har testet negativt for Covid-19, og disse prøvene blir tatt mens flyktningene sitter i teltleiren ved havna i Arguineguin.