130 personer får forlate corona-hotellet der rundt 700 personer er satt i karantene


Det er helsedepartementet som har gitt klarsignal til at 130 gjester kan få slippe ut av hotellet hvor fire gjester så langt har testet positivt for coronaviruset.

Ifølge helsemyndighetene har ikke disse personene hatt direkte kontakt med de som er bekreftet smittet, og de fikk derfor forlate hotellet på torsdag.

Gjestene skal fremdeles overvåkes av helsepersonell, og det skal utføres febermålinger to ganger i døgnet.

Utenom de fire som så langt har testet positivt på corona-hotellet er det ingen som har symptomer på smitte.

Også flere ansatte ved hotellet har fått tillatelse til å utføre karantenetiden i sine hjem, og disse blir fulgt opp av helsepersonell.

De fire italienske corona-pasientene på Tenerife og den italienske kvinnen på La Gomera er ved god helse ifølge helsedepartementet.

Lang inkubasjonstid

Ettersom inkubasjonstiden for viruset ifølge WHO er fra 2-10 dager er det fremdeles mulig at flere kan bryte ut med symptomer i tiden som kommer.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters kan det nye coronaviruset Covid-19 ha opp til 27 dagers inkubasjonstid, noe som i så fall vil føre til utfordringer i helsevesenets innsats for å stoppe spredningen i Spania.

23 personer i Spania

Så langt er 23 personer bekreftet smittet i Spania, og fem av disse er på Kanariøyene: fire på Tenerife, og en på La Gomera. Alle de med bekreftet smitte er isolert på sykehus.

På nåværende tidspunkt er en av de smittede i Spania alvorlig syke. En 77 år gammel mann er innlagt på intensivavdelingenn ved Torrejón-sykehuset i Madrid.

Symptomer på coronavirus

Viruset fører til en infeksjon i luftveiene, og symptomene kan være alt fra milde til mer alvorlige. Det er også vanlig å få feber. De med mild sykdom får gjerne sår hals og  hoste. Hos de med mer alvorlig sykdom blir mange diagnostisert med lungebetennelse, pustevansker, og lungesvikt, ifølge Folkehelseinstituttet.

Dette er saken:

Coronavirus: fire bekreftet smittet – 1000 hotellgjester i karantene på Tenerife

To nye tilfeller av coronavirus bekreftet på Tenerife

Tester alle med lungebetennelse for coronavirus

Nytt tilfelle av coronavirus på Kanariøyene