Illustrasjon: Envato Elements

14-åring utvist fra skolen for å bruke helt vanlig topp


Ei 14 år gammel jente har gjentatte ganger blitt utvist fra skolen på Tenerife. Grunnen? Hun hadde på seg en for avslørende topp, ifølge skolen.

Faren til jenta har nå saksøkt skolen for trakassering og brudd på datterens rettigheter, skriver Canarias 7.

Skaper reaksjoner

Saken ble kjent etter at en elev ved skolen publiserte en video i appen TikTok hvor hun kritiserer den nye kleskoden på skolen.

– Hater du ungdomsskolen? På IES Anaga har vi en ny regel: jenter kan ikke gå i topper, singletter eller shorts. Gratulerer med 8M, skriver jenta i videoen, med henvisning til kvinnedagen 8. mars.

Videoen gikk raskt viralt og har fått over 50 000 likes på TikTok. Jenta som delte videoen er ikke den samme som ble utvist, men saken ble kjent på grunn av videoen.

Utvist fire ganger

Jenta skal ifølge faren ha blitt utvist fire ganger for å ha brukt en helt vanlig topp og jeans. Dette skal faren ha krevd en forklaring på fra skolen i flere brev.

Ved en anledning ble hun nektet å ta en språkprøve, og ved en annen ble hun satt i enerom hele skoledagen.

– Det er ikke rettferdig. Hun får ikke utdanningen hun har rett på, sier faren til Canarias 7.

Ledelsen ved skolen ønsket ikke å kommentere saken overfor radiokanalen Cadena Ser, utover at de benekter at jenta ble utvist. Skolen hevder hun ble advart og aldri har gått glipp av undervisning, skriver Cadena Ser.