Siste

14 personer pågrepet –⁠ stjal 208 båtmotorer i Arguineguín


Guardia Civil og tollvesenet i Las Palmas har pågrepet 14 personer, mistenkt for å ha stjålet opptil 208 båtmotorer i Arguineguín, sørvest på Gran Canaria.

Motorene skal de ha solgt videre til kjøpere fra Senegal, ved hjelp av falsk dokumentasjon.

Tyveriene skal være knyttet til menneskesmugling.

Tollvesenet åpnet sin etterforskning etter å ha funnet 52 påhengsmotorer i en container, av samme type som ble brukt på migrantbåter.

Guardia Civil knyttet funnet opp mot en anmeldelse av motortyverier fra Arguineguín, der rundt 100 påhengsmotorer og drivstoff ble lagret.

Etterforskningen avslørte at en av de mistenkte hadde fraktet hundre båtmotorer fra havna til et lager utenfor området.

Dette skal ha blitt gjort i samarbeid med en ansatt i selskapet som har ansvaret for havna i Arguineguín, skriver The Canary News.

En innbygger i Santa Lucía de Tirajana, som også er mistenkt i saken, skal ha jobbet med de andre tyvene. Kvinnen er nå siktet for å ha solgt 208 stjålne motorer.

Godt organisert

Tre undergrupper av de godt organiserte tyvene har blitt avdekket i etterforskningen. Disse skal ha stått bak selve tyveriene, frakt, lagring og salg.

En gruppe på åtte personer var ansvarlig for eksporten av tyvgodset, som ble fraktet til Senegal. En annen jobbet angivelig med dokumentforfalskning for å muliggjøre eksporten.

Menneskesmugling til Kanariøyene

Menneskesmugling fra Vest-Afrika til Kanariøyene er et omfattende problem for øygruppen. I 2020 kom det 23 000 irregulære migranter til øygruppen, og flere tusen har ankommet så langt i år.

Disse blir hovedsaklig fraktet over i elendige og livsfarlige farkoster, og en billett kan koste flere tusen euro hos menneskesmuglerne.