1600 immigranter på et døgn

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

På lørdag kveld og natt til søndag ankom det rundt 600 båtimmigranter til Kanariøyene, fordelt på 20 båter. Samtlige ble overført til havna i Arguineguín, ifølge nødsentralen, der Røde Kors og myndighetene fortsatt jobber på spreng i teltleiren.

Denne helgen har det kommet en konstant strøm av båter, og bare på lørdag ankom det 18 båter med til sammen 1100 mennesker. Så mange har ikke kommet til øyene på et døgn siden flyktningkrisen i 2006.

En død

I går kunne myndighetene også bekrefte at nok et liv var gått tapt blant immigrantene, da en av båtene ankom med en død person om bord.

Til Gran Canaria kom det 643 personer fordelt på 16 båter, mens det kom 271 personer til Tenerife fordelt på to relativt store båter. 159 ankom til El Hierro fordelt på to båter og 23 til La Gomera.

Ny rekord

Den forrige rekorden for antall immigranter på en dag ble dermed slått. Det kom 363 flere på lørdag enn den forrige toppdagen, 9. oktober. Da kom det 733 mennesker på en dag, samtidig som sosialminister José Luis Escrivá besøkte flyktningleiren i Arguineguín for å vurdere situasjonen.

Annonse

Demonstrerte

På lørdag demonstrerte innbyggere i Mogán mot flyktningleiren i Arguineguín. De krever at leiren skal stenges og at staten umiddelbart må ta grep for å håndtere krisen. Mogán kommune sier demonstrasjonen ble organisert av fiskerassosiasjonen i Arguineguin, som har hatt store problemer med sitt virke på grunn av leiren i havna.

Add New Playlist