172 pågripelser for falske førerkort på Kanariøyene

Select Page

172 pågripelser for falske førerkort på Kanariøyene

Kjøper falske førerkort fra Venezuela som de forsøker å bytte til spanske førerkort.

Foto: Policia Nacional

Av Leo Lunde
Publisert 14. april 2021 kl. 05:40

Av Leo Lunde
Publisert 14. april 2021 kl. 05:40

Det nasjonale politiet har i samarbeid med trafikkdirektoratet stoppet 807 tilfeller av at førerkort fra Venezuela blir forsøkt byttet til spanske førerkort på litt over et år.

Aksjonen har ført til 172 pågripelser for forfalskning av førerkort på Kanariøyene, og på landsbasis har rundt 800 personer blitt pågrepet i 19 regioner.

Trafikkdirektoratet har nå besluttet at førerkort fra Venezuela ikke lenger kan byttes til spanske førerkort, med unntak av for profesjonelle sjåfører fra landet som bor i Spania.

Flest i Tenerife-provinsen

På Kanariøyene var det klart flest tilfeller av slike svindelforsøk i Tenerife-provinsen, der 154 personer ha blitt pågrepet. 18 personer ble tatt for slik svindel i Las Palmas-provinsen.

Det nasjonale politiet har også avdekket at 296 spanske førerkort var gitt ut basert på falsk dokumentasjon. De som har fått et spansk førerkort etter å ha brukt falske dokumenter i saken har ikke klart å bevise at de faktisk har gjennomført noen godkjent førerprøve, og er således fratatt førerkortet.

Politiet forklarer i en pressemelding at de fleste har fått tak i den falske dokumentasjonen via sosiale nettverk. Kriminelle grupper fra Venezuela som har solgt slik dokumentasjon for rundt 90 euro, og deretter sendt falske førerkort i posten.

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse