18 dager uten dødsfall på Kanariøyene


Etter tre dager uten nye smittetilfeller ble det i dag bekreftet 4 nye tilfeller på Fuerteventura.  Antallet aktive tilfeller stiger dermed til 63 på Kanariøyene.

Halvveis inn i den andre uken av den nye normalen ser smittespredningen fortsatt ut til å være under kontroll. De siste tre dagene har det ikke blitt bekrefet nye tilfeller av Covid-19 på øygruppen. Tallene som ble publisert av helsedepartementet på Kanariøyene kl. 14 viser at alle de nye tilfellene er på Fuerteventura. Denne økningen kommer som følge av nok en gruppe flyktninger som har testet positivt for viruset.

De nye tilfellene tilhører gruppen som ankom i småbåt 18. juni, og som har vært isolert siden ankomsten.

Totalt har 2437 personer fått påvist coronaviruset på Kanariøyene siden utbruddet startet. To personer er innlagt på intensivavdeling på Gran Canaria, og en person er innlagt på Tenerife. De resterende 60 er i hjemmeisolasjon.

Antallet friskmeldte forblir uendret på 2212 personer.

Flest tilfeller på Tenerife

Fordelt på øyene er det fremdeles Tenerife som er hardest rammet med 1606 bekreftede tilfeller. 29 av disse er fremdeles syke. På Gran Canaria er det kun 9 aktive tilfeller igjen, og totalt 608 personer har fått påvist smitte. Fuerteventura har til sammen 50 tilfeller og 25 aktive.

Hverken La Gomera, El Hierro, La Graciosa, La Palma eller Lanzarote har et eneste aktivt tilfelle.

Totalt har helsemyndighetene på Kanariøyene utført 150 564 PCR-prøver til nå.

18 dager uten dødsfall

Øygruppen fortsetter også å slå sin egen rekord, etter 18 sammenhengende dager uten dødsfall. Det siste dødsfallet som ble bekreftet var på Gran Canaria 13. juni. Antallet døde forblir dermed på 162.

Det er Tenerife som har flest dødsfall med 114, etterfulgt av Gran Canaria med 40, Lanzarote med 5 og La Palma med 3.