Siste
Foto: Guaguas Municipales

19-åring sendt til sykehus etter steinkasting mot buss


En 19 år gammel kvinne ble i går sendt til Insular-sykehuset på Gran Canaria, etter at hun fikk flere kuttskader i ansiktet da en gruppe tenåringer kastet stein på en buss. Det lokale politiet jakter på gjerningspersonene.

Hendelsen fant sted fredag kveld, da rundt fire ungdom i 15-årsalderen kastet stein mot buss 33 fra Guiniguada - Puerto.

Skadet

Bussen var i nærheten av Copherfam-nabolaget da de fire ungdommene gikk til angrep på bussen, ifølge vitnebeskrivelser. Et av vinduene på bussen ble knust, og påførte den 19 år gamle kvinnen flere kuttskader.

Store politimannskaper har i natt jaktet på gjerningspersonene, som foreløpig ikke er tatt.

Lenge vært et problem

Steinangrep mot bybussene i Las Palmas har lenge vært et problem. Spesielt i høytider som Halloween har det vært mange slike hendelser.

Politiet har tidligere gått ut med advarsler om muligheten for at noen blir alvorlig skadet i en slik hendelse, og har pekt på det de kaller «dårlig oppdragelse» som en av årsakene til at vandalene angriper bybussene.

 
Kaster egg og steiner på bussene: – Mangel på oppdragelse, sier politiet
 

Halloween, og nå også i julen

I år streiket også bussjåførene i selskapet Guaguas Municipales som drifter de gule bybussene på Halloween. De mener det ikke har blitt gjort nok for å stoppe de stadige angrepene mot bussene, og at tiltak for å sikre sjåfører, passasjerer og busser ikke har blitt iverksatt.

De siste årene har det vært angrep og steinkasting mot bussene hvert år knyttet til Halloween-feiringen. I år har det også forekommet i forbindelse med julen.