Tidligere havnepresident på Tenerife etterforskes for korrupsjon

Coalición Canaria-politikeren mistenkes for bestikkelser, innflytelseskjøp, underslag og forfalskning av offisielle dokumenter.

 

Den tidligere havnepresidenten og nåværende politiker for Coalición Canaria, Ricardo Melchior, mistenkes for korrupsjon. Foto: Puertocanarias.com

Av Leo Lunde
Publisert 22. oktober 2020 kl. 10:00

Av Leo Lunde
Publisert 22. oktober 2020 kl. 10:00

Den tidligere havnepresidenten på Tenerife, Ricardo Melchior, etterforskes for fem tilfeller av korrupsjon. Det er snakk om hendelser relatert til Coalición Canaria-politikerens ledelse av havnemyndighetene på øya som nå er under lupen.

Melchior er blant annet mistenkt for bestikkelser, innflytelseskjøp, underslag av offentlige midler og forfalskning av offisielle dokumenter. Det skal omfatte saker som ansettelse av personell og offentlige kontrakter, priser til media og den påståtte forskjellsbehandlingen av visse selskaper som opererer i havnene på i provinsen.

Etterforskningen blir ledet av sjefen for aktoratets kontor i Santa Cruz de Tenerife, María Farnés Martínez, men også tidligere direktør i havnemyndighetene, José Rafael Díaz  og et selskap som mener de har tatt skade av Melchiors avgjørelser anklager politikeren i saken.

Flere siktelser

Blant bevisene skal det være flere kontrakter inngått av havnemyndighetene og dokumentasjon på betalinger for tjenester som ikke ble utført.

I tillegg mener aktoratet at de kan bevise ulovlige ansettelser av to rådgivere som jobbet for Melchior.

Den mest alvorlige siktelsen går ut på at Melchior angivelig skal ha tatt imot bestikkelser mens han jobbet som president for havnemyndighetene i provinsen i 2015-2018.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!