22 114 personer har fått påvist Covid-19 på Kanariøyene


Siden 22. august har Gran Canaria hatt flest smittetilfeller totalt sett siden pandemien startet. Tenerife tar nå over denne posisjonen, etter at antallet smittede så langt er 9734 på Tenerife, og 9617 på Gran Canaria ifølge avisen Canarias 7.

Disse tallene er noe høyere enn de er i coronaportalen til kanariske helsemyndigheter, ettersom denne ikke oppdateres som normalt i helger og på helligdager.

Siden 1. september har 7320 personer fått påvist Covid-19 på Tenerife. Siden 22. oktober har Tenerife også hatt flest aktive tilfeller, og har i skrivende stund 3057 smittede, ifølge coronaportalen.

Gran Canaria har på sin side 1060 aktive smittetilfeller.

Tidligere forsøk på å begrense spredningen av SARS-CoV2 har ikke fungert, til tross for at øya har hatt strengere regler siden 12. november. Som en følge av den økte smittespredningen på Tenerife har øyregjeringen innført strengere regler på øya, inkludert et portforbud på nattestid og begrensninger på sosiale samlinger. Maks fire personer kan møtes på Tenerife.

I går var 75 av 99 nye smittetilfeller på Tenerife. Dette er likevel snakk om midlertidige tall, og de vil først bekreftes i oppdateringen på onsdag. Regner vi med de midlertidige tallene fra mandag har det til nå vært 22 114 smittetilfeller på Kanariøyene.

Helsedepartementet bekreftet også et nytt dødsfall på mandag, som betyr at 343 mennesker har mistet livet i kampen mot coronaviruset siden pandemien startet.