Siste
Foto: Canariavisen

239 migranter har kommet siden lørdag kveld


Totalt 239 migranter ankom Kanariøyene fra lørdag kveld til søndag morgen, fordelt på seks båter. Disse kommer i tillegg til de 81 migrantene som ankom frem til lørdag ettermiddag på Gran Canaria.

Fire båter kom til Gran Canaria, en til Tenerife og en til La Gomera, skriver nyhetsbyrået Efe.

Øker

Dermed ser det ut til at en ny migrantkrise er på trappene, etter at det kom over 23 000 migranter fra Afrika til Kanariøyene i 2020.

Den kraftige økningen i helgen begynte på lørdag kveld, da det like etter klokken 22 kom inn melding om en båt utenfor Tenerife.

Patruljebåten Río Jándula og redningstjenesten fant båten med 58 migranter rundt fem kilometer fra Punto Abona sørvest for øya. Den ble fulgt inn til havna i Santa Cruz de Tenerife, der den kom i land for egen motor i 3-tiden søndag morgen.

En båt ankom også med 22 personer om bord etter å ha blitt funnet av et søk- og redningsfly søndag formiddag, rundt 75 kilometer sør for Gran Canaria.

Migrantene fra båten ankom Arguineguín-havna denne søndagen.

En båt kom også på lørdag kveld etter å ha blitt oppdaget 8 kilometer sør for Gran Canaria, med 42 personer om bord. Også disse ble sendt til Arguineguín-havna. Ifølge kilder fra Røde Kors hadde flere i denne gruppen behov for helsehjelp.

Klokken 02:15 natt til søndag fikk redningstjenesten nok en gang melding om en båt 14 kilometer sør for Gran Canaria. Redningstjenesten dro ut men fant ingen båt i første omgang.

Etter nok et varsel klarte redningstjenestens skip Guardamar Concepción Arenal å finne migrantbåten.

Om bord var 56 migranter, og disse ankom Arguineguín-havna klokken 07:00 søndag morgen.

Båten som ankom La Gomera ble observert 200 meter fra kysten i Vueltas de Valle Gran Rey og kom i land for egen kraft mellom klokken 07 og 08. Seks personer befant seg i båten.

Etter denne kom nok en båt til Gran Canaria, etter å ha blitt observert nord for øya. Om bord var 55 migranter som ble reddet og fraktet til Las Palmas klokken 09:50 på søndag