Siste
ARKIVFOTO: 34 migranter ankom Arguineguín på fredag. Foto: Canariavisen

285 migranter ankom Kanariøyene på lørdag

Flere av migrantene var mindreårige. «


Totalt 285 båtmigranter ankom Kanariøyene på lørdag. Noen av disse kom seg til land på egenhånd, mens andre ble reddet langs kysten, melder nødsentralen på Kanariøyene og Røde Kors.

Den første båten på lørdag ble funnet sør for El Hierro. 38 migranter ble reddet, og fraktet til La Restinga. To av passasjerene hadde behov for medisinsk behandling.

105 migranter ankom Fuerteventura på lørdag, fordelt i to båter. En gravid kvinne skal være blant passasjerene.

En av båtene ble observert av et redningsfly sør for Morro Jable, og ble reddet av kystvakta.

Den ene båten hadde 37 menn, 15 kvinner og 5 mindreårige om bord. Den andre båten kom seg til land i Puerto del Rosario på egenhånd, med 48 personer om bord.

En båt med 57 personer ble også reddet ved Alpheratz, sør for Tenerife. En mindreårig i båten skal ha vært i kritisk tilstand, og er fraktet til sykehus.

I båten var det totalt 7 mindreårige, og alle passasjerene ble fraktet til Los Cristianos-havna på Tenerife. Fire personer ble sendt til sykehus, inkludert den mindreårige.

85 migranter kom til Gran Canaria

Til Gran Canaria ankom det 85 migranter fordelt på to båter i går. 11 personer er sendt til sykehus, inkludert fire mindreårige.

Den første båten ble oppdaget av radarsystemet SIVE like utenfor Maspalomas i 22-tiden. Redningstjenesten rykket ut og fant et båt med 65 personer fra områdene sør for Sahara om bord. Blant disse var det 12 barn, 34 kvinner og 19 menn. Disse ble fraktet til Arguineguín-havna.

Den andre båten kom seg i land ved Maspalomas på egenhånd, med 20 passasjerer.

Ankomstene fortsetter denne søndagen

Denne søndagen har det også ankommet migranter. I 06-tiden fikk nødsentralen meldinger om en mulig migrantbåt utenfor Órzola på Lanzarote.

Et helikopter og en redningsbåt rykket ut til området, de de fant en båt med 26 personer fra nordafrika. Disse ble fraktet til Arrecife.

Tatt med rundt 700 kilo hasj

I dag ble også en migrantbåt med rundt 700 kilo hasj tatt på Lanzarote.

Nøyaktig hvor mange som var i båten er foreløpig uklart, men 12 personer er funnet så langt. To personer er pågrepet, mistenkt for smuglingen.