371 kilo kokain beslaglagt fra britisk seilbåt utenfor Tenerife

Select Page

[secondary_title]

371 kilo kokain beslaglagt fra britisk seilbåt utenfor Tenerife

by | 06.07.2018

Båten som seiler under britisk flagg har blitt spanet på siden mai i fjor – da seilte den i karibiske farvann. Nå er smuglerne tatt på Tenerife.

Agenter fra nasjonalpolitiet og etterforskere fra skattemyndighetene har beslaglagt 371 kilo kokain ombord i en seilbåt utenfor Tenerife. To menn på 30 og 36 år – begge spanske, ble pågrepet.

En av mennene har vært tidligere straffet, og er begge er nå siktet for narkotikasmugling.

En lang og intens etterforskning

Båten som seiler under britisk flagg ble stoppet utenfor Tenerife etter en etterforskning som har pågått siden mai i fjor, da båten la til kai på en karibisk øy.

Det var patruljebåten “Charrán” fra skattemyndighetene som utførte aksjonen sammen med nasjonalpolitiet.

Etter at båten ble fraktet til Los Christianos-havnen på Tenerife anskaffet politiet ransakningsordre før de tok seg inn i båten. Her ble det funnet 371 kilo kokain i forskjellige små rom på båten.

Operasjonen ble gjennomført etter en intens etterforskning opp mot båter fra Amerika som ved flere tilfeller har smuglet narkotika inn til Kanariøyene.

Godt organisert

De to mennene har vært bosatt på Tenerife.

Smuglingen har vært svært godt organisert, og båtene har benyttet avansert teknologi for å manipulere GPS-signaler, med mål om å ikke bli funnet.

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Tenerife går til rødt nivå

Tenerife går til rødt nivå

Kanariøyenes helseminister, Blas Trujillo, og direktør for det kanariske folkehelseinstituttet, José Juan Alemám, har i dag kunngjort at Tenerife går til rødt nivå. Det betyr strengere tiltak for å stoppe den økende smittetrenden på øya. – Den største kilden til...

Truet med å kaste en måneder gammel baby fra 11. etasje

Truet med å kaste en måneder gammel baby fra 11. etasje

Domstolen for partnervoldsaker i Las Palmas sendte i går ut besøksforbud mot en mann fra Las Palmas, for gjentatte tilfeller av grov partnervold og trusler. Mens mannen var ettersøkt for et annet tilfelle av vold, truet han også med å kaste parets en måneder gamle...

Utelukker ikke rødt nivå på Tenerife

Utelukker ikke rødt nivå på Tenerife

Oppdatering: Tenerife har gått til rødt nivå Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, utelukker ikke at øyregjeringen kan innføre rødt nivå på Tenerife igjen, etter at smitten har økt den siste tiden. – Det er ingenting å feire, ettersom pandemien ikke er over...