Siste

40 daglige flyvninger mellom øyene fra i dag


Antallet daglige avganger mellom øyene øker fra i dag til 40 på viktige ruter som Tenerife Nord - El hierro, Tenerife Nord - Gran Canaria, og Tenerife Nord - La Palma.

Departementet for offentlig arbeid, transport og bolig i den kanariske regjeringen har i samarbeid med flyselskapet Binter Canarias blitt enige om utvidelsen av rutene og antall avganger.

Fra denne onsdagen øker dermed antallet daglige avganger til 40 mellom øyene på ruter som allerede er i drift. Dette gjøres for å møte den økende etterspørselen etter reiser mellom øyene, i hovedsak for jobb. Fra før har det vært til sammen 32 daglige avganger mellom øyene.

I en pressemelding skriver den kanariske regjeringen at reiser mellom øyene kun skal utføres for strengt nødvendige formål, slik som arbeid, returnere hjem, og av helsemessige årsaker som er nødvendig.

De siste to ukene har antallet avganger steget betraktelig, fra kun 20 om dagen og nå opp til 40 pr. dag.

I tillegg til å forsterke de rutene med mest etterspørsel gjenoppretter Binter også sin rute mellom Fuerteventura og Tenerife Nord, med en tur-retur avgang pr. dag.

Regjeringen har også fjernet kravet om 50% kapasitet på flyvningene, etter at maskepåbudet ble innført. Alle passasjerer er pålagt å ha ansiktsmaske fra de ankommer terminalen og ha utskrevet boardingpass på forhånd eller på mobilen.

Det er ingen servering ombord, og renholdet av både terminalen og flyene har blitt intensivert.

Passasjerer må også gå ombord samt forlate flyet på en rolig og fordelt måte, med minst en og en halv meter mellom hver passasjer.

Det blir utført temperaturmåling av passasjerer ved flyplassen før boarding.