40º i Agüimes på Gran Canaria på lørdag - varmest i Spania


Temperaturene er ventet å synke noe i dag, søndag, men advarselen om ekstremvarme opprettholdes til i morgen.

Les også: Slik takler du hetebølgen

Varm luft og sandstøv fra Sahara kom inn over Kanariøyene i går, og rammet spesielt fjellområdene. Den kvelende varmen nådde 40 grader i Agüimes på det meste, mens den laveste temperaturen var på 30.7 grader i samme område rundt kl. 03 natt til i dag.

Byen sør-øst på Gran Canaria ble dermed varmest i Spania på lørdag, melder Aemet.

Varselet om ekstremvarme gjelder på alle Kanariøyene frem til i morgen, i tillegg til varsel om skogbrannfare på Gran Canaria og på Tenerife.

Alt tyder på at temperaturen vil synke noe i dag over hele øygruppen, men det vil fortsatt være meget varmt denne søndagen.

Minimumstemperaturene vil synke noe, men maksteperaturen vil stort sett forbli den samme, muligens med noen grader nedgang.

I Agüimes blir det fortsatt brennhett, men ikke like ille som i går, med 36 grader utover dagen.

Det oransje varselet for høye temperaturer er nå nedjustert til gult denne søndagen for hele Gran Canaria, Tenerife, og vestsiden av La Palma.

Først på mandag kan vi glede oss over litt mer normale temperaturer flere steder. Det er fortsatt en mulighet for temperaturer på opp mot 34 grader i sentrale strøk på Gran Canaria.

Las Palmas får rundt 27 grader denne søndagen, mens det i turistkommunen San Bartolomé de Tirajana, som omfatter Playa del Inglés og Maspalomas, blir rundt 37 grader i dag, med muligheter for opp mot 39 grader enkelte steder

Også Mogán får temperaturer på rundt 37 grader i dag, også her med muligheter for opp mot 39 grader.

Tenerife får temperaturer på rundt 31 grader nord på øya, og sørsiden kan regne med rundt 32 grader.