4,3 millioner euro i subsidier for smitteverntiltak på hoteller

Kanariske myndigheter sier de vil subsidiere opptil 75% av kostnaden for smitteverntiltak og tilpasninger som følge av pandemien.

SUBSIDIER: Kanariøyenes regjering sier de vil subsidiere smitteverntiltak og prosjekter for å tilpasse sektoren til den pågående smittesituasjonen. Illustrasjon: Envato Elements

Av Leo Lunde
Publisert 15. oktober 2020 kl. 22:03

Av Leo Lunde
Publisert 15. oktober 2020 kl. 22:03

Regjeringen på Kanariøyene vil bruke 4,3 millioner euro i subsidier til hoteller og eiere av turistboliger. Enigheten om beløpet og tiltakene kom på torsdag, og vil tilføre hotelleiere den kapitalen som trengs for å tilpasse seg den pågående smittesituasjonen.

Støtten skal hovedsakelig gå til små og mellomstore bedrifter som leverer overnattingstjenester på øygruppen.

I pressemeldingen fra myndighetene står det at de som kvalifiserer til støtten kan be om opptil 75% av kostnadene for prosjekter som blir innført for å tilpasse seg pandemien. For å kvalifisere må kostnaden være på mellom 3000-100 000 euro.

Formålet er at selskaper som driver overnattingstjenester skal kunne tilpasse seg nye krav som følge av Covid-19, og for å hjelpe sektoren å sette opp nødvendig infrastruktur for å gjøre Kanariøyene til en trygg turistdestinasjon.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!