462 døde på 24 timer i Spania


Coronaviruset har tatt 462 liv det siste døgnet i Spania. Så langt har 2182 mennesker mistet livet som følge av pandemien i Spania.

På Kanariøyene ligger tallet foreløpig stabilt på 481 bekreftede tilfeller og 11 dødsfall, etter at to personer mistet livet på søndag.

Samtidig ser det ut til at viruset fortsetter med full kraft på fastlandet. Landets hovedstad, Madrid, er nå i episenteret i den største helsekatastrofen siden Spanskesyken.

Fra søndag til mandag steg antall døde med 17 prosent.

Portforbud fungerer

Likevel ser det ut til at virusets vekst har blitt noe begrenset den siste tiden. Veksten ligger nå stabilt på 14%, slik direktør for helsekriser, Fernando Simón har påpekt. Selv om antallet smittede stiger hver dag, øker ikke hastigheten på spredningen. Det gjenstår å se hvor lenge dette varer, og om de strenge tiltakene som er innført faktisk vil fungere.

Erfaringer fra andre land viser at portforbud kan være effektivt, men at spredningen kan blusse opp igjen når dette oppheves. Og selv om det kan ta tid vil regjeringen på et tidspunkt være tvunget til å sende folk tilbake på arbeid, for å holde de økonomiske hjulene i gang.