6000 euro i bot til arrangører av smittefarlig båtfest i Puerto Rico

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

Kanariske helsemyndigheter har ilagt en bot på 6000 euro til arrangørene av en båtfest sør på Gran Canaria. Festen som ble avholdt ombord i en lystbåt utenfor Puerto Rico i Mogán kommune 16. august brøt flere smittevernregler. Det ble hverken overholdt avstand eller brukt maske ombord i båten.

Politiet bekreftet at hverken de som organiserte festen eller deltakerne fulgte reglene, til tross for at arrangøren hadde benyttet smitteverntiltak som en del av markedsføringen for festen. Politiet mener arrangøren tillot at deltakerne brøt reglene.

Selskapet hadde også planlagt to båtfester 23. og 29. august, men disse har nå blitt avlyst etter pålegg fra politiet og helsemyndighetene, som mener risikoen for at reglene vil bli brutt igjen er høy, og at denne typen fest er meget smittefarlig.

Hendelsen ombord i båten 16. august er klassifisert som alvorlig.

Strengere regler enn før

Nåværende regler tillater kun at slike festbåter opererer med en kapasitet på 75 prosent utendørs, at sikkerhetsavstanden skal overholdes, og at alle har på seg maske. I tillegg kan ikke grupper på mer enn 10 deltakere møtes.

Annonse

De regionale myndighetene minner nå på at maske er obligatorisk til enhver tid, både innendørs og utendørs, så lenge man er på en offentlig plass eller sted som er tilgjengelig for offentligheten. Dette gjelder også selv om sikkerhetsavstanden kan overholdes.

I tillegg er det innført røykeforbud på alle offentlige steder så lenge en avstand på minst to meter ikke kan garanteres.

For utesteder er det ikke lov med mer enn 10 personer per gruppe. Det er også forbudt å nyte alkoholholdige varer på offentlig område, med unntak av godkjente serveringssteder.

Add New Playlist