Flyktninger venter i kø for å få utdelt drikke i teltleiren som nå opptar store deler av moloen i Arguineguín. Foto: Mogán kommune

6081 båtflyktninger så langt i år


Sosial- og innvandringsdepartementet i Spania har 3450 mottaksplasser for migranter som ankommer landet med båt. 73 prosent av disse er på Gran Canaria, ifølge en uttalelse fra sosialminister José Luis Escrivá.

Under hans tale til kongressen forklarte han at det for øyeblikket er 2698 immigranter på Kanariøyene.

225 båter og 6081 båtflyktninger

Ifølge de siste tallene fra Innenriksdepartementet har 6081 personer ankommet Kanariøyene så langt i år, fordelt på 225 båter. Det er seks ganger så mange som på samme tid i fjor og en økning på 523 prosent. 2148 immigranter ankom Kanariøyene i september.

Benytter hoteller som nødløsning

Escrivá påpekte også i sin tale til kongressen at de fleste av disse plassene har blitt etablert i år, som følge av at mottakskapasiteten på Kanariøyene var veldig lav. Ved flere anledninger har myndighetene etablert mottaksplasser på pandemistengte hoteller som en nødløsning.

Sosialministeren har også påpekt at departementet hans har 40 fasiliteter under vurdering med til sammen 1800 plasser.

Kanariøyene har på sin side krevd at Forsvarsdepartementet trår til med plasser ved sine fasiliteter, men så langt har disse kravene ikke ført frem. Det bekreftet Escrivá overfor kongressmedlemmene.