Foto: Skjermdump fra video, La Provincia

64 migranter sover ute etter å ha forlatt Canarias 50-leiren


En gruppe på 64 migranter bor nå på gata i Las Palmas etter at de forlot Canarias 50-leiren på fredag. Migrantene skal ha nektet å ta i bruk bofasilitetene de ble tildelt i leiren, og laget bråk i leiren som førte til at politiet ble tilkalt.

Røde Kors bekrefter hendelsen i en pressemelding der de forklarer at 62 personer skulle flyttes til et annet område for å installere nye mottaksmoduler og forbedre forholdene i leiren.

Migrantene har tilbragt natta utendørs, der de har klaget på kulde og mangel på mat, ifølge nyhetsbyrået Efe.

Innbyggere i området har gitt migrantene tepper og mat.

I pressemeldingen fra Røde Kors står det at flere av migrantene var aggressive og truet andre beboere og personell i leiren.

Ifølge organisasjoen skal migrantene ha sagt de nektet å bli flyttet fordi deres eneste intensjon er å reise til fastlandet, men migranter som har forlatt leiren hevder det var fordi bygget de ble plassert i var overfylt og manglet tilstrekkelig sikkerhet med tanke på smittevern.

Røde Kors forsikrer i sin pressemelding om at de jobbet i over to timer for å overbevise migrantene om å godta den nye innlosjeringen. Organisasjonen huser for tiden 4846 migranter på Kanariøyene, og er finansiert av sosial, innvandrings og inkluderingsdepartementet i regjeringen. jerm