Siste

7 bussterminaler er utstyrt med febermålende kameraer


Øyrådet har finansiert et prosjekt hvor 7 busstopp nå er utstyrt med febermålende kameraer på Gran Canaria.

Transportmyndighetene på Kanariøyene har begynt installasjonen av utstyr for å måle kroppstemperaturen hos de reisende i kollektivtransporten på Gran Canaria.

Busstoppene som er utvalgt er San Telmo, Santa Catalina, Tamaraceite, Arucas, Gáldar, Teror og Agüimes.

Nøyaktige målinger i sanntid

Disse blir utstyrt med såkalte dual-spektrum termografiske kameraer og ansiktsgjenkjenning som samler inn informasjon om de reisendes kroppstemperatur. Målingene har en nøyaktighet på +/- 0,3 grader.

Informasjonen som samles inn håndteres deretter av en flerkanals nettverksopptaker som er utstyrt med spesialtilpasset programvare, i tillegg til å bli analysert i sanntid på skjermer som operatøren kan følge med på.

Det skal også settes opp flyttbare kamerastasjoner som kan settes ut der behovet er størst til enhver tid.

Finansiert av øyrådet

Øyrådet har finansiert både innkjøp av materiale, installering, opplæring av teknikere som skal benytte utstyret og lovpålagt skilting av overvåkningen.

Transportrådmann i øyrådet, Miguel Ángel Pérez stilte opp for å vise frem det nye utstyret på San Telmo-terminalen til pressen, sammen med med direktøren for offentlig samarbeid i Telefónica, Carmen Gloria Rodríguez og lederen for Securitas i Spania, José Tomás González.

Pérez understreker at denne typen utstyr vil føre til betydelig forbedring i evnen til å oppdage smittetilfeller tidlig. Ifølge øyrådet vil dette tiltaket komme i tillegg til den utstrakte desinfiseringen og renholdet som samlet gjør bruk av kollektivtransport tryggere på øya.