7 nye tilfeller på Tenerife: - Ubehagelig nærme, sier nordmann på sykehuset


I går ble syv nye tilfeller bekreftet på Tenerife, noe som øker tallet på antallet aktive smittetilfeller til 28 på Kanariøyene.

20 av disse tilfellene er på Tenerife, 7 på Gran Canaria, og 1 på Fuerteventura.

En nordmann som er innlagt på Universitetssykehuset i Santa Cruz de Tenerife, forteller til Canariavisen at han måtte bytte rom da en coronasmittet pasient ankom sykehuset.

Vi har valgt å ikke gjengi romnummeret av hensyn til personvern, men kan bekrefte at Furuseth kun ble flyttet til et nærliggende rom.

– Jeg ligger på rom xxx på Universitetssykehuset i Santa Cruz. Jeg bodde på rom zzz, men måtte flytte da de trillet inn en person med coronasmitte. Personen ligger i gangen. Bekreftet av min lege at det faktisk er tilfellet. Synes det er ubehagelig nærme. Kan ikke oppholde meg på terrassen, og forsiktighet med lufting, forteller Steinar Furuseth på SMS til Canariavisen. 

I går ble det kunngjort at alle arrangementer med over 1000 deltakere må avlyses på grunn av smittefaren. Så langt har 55 personer i Spania mistet livet som følge av coronaviruset, og over 2250 personer er bekreftet smittet.

Spania har innført en rekke ekstraordinære og drastiske tiltak for å stagge smitten, slik som å stoppe alle fly til og fra Italia, som er hardt rammet av Covid-19.

I Italia er nå 12,462 personer smittet, og 827 personer har mistet livet siden epidemien startet.

Se vårt direktekart over smittetilfeller på Kanariøyene: