Siste

78 av 102 tilfeller bekreftet på Gran Canaria det siste døgnet


Kanariøyene har registrert 102 nye smittetilfeller det siste døgnet. Disse tallene bekrefter det mange har fryktet, nemlig at pandemien nok en gang sprer seg i raskt tempo.

Totalt har øygruppen registrert 3212 tilfeller siden pandemien begynte, og 638 av disse tilfellene er aktive ifølge data fra Helsedepartementet klokken 15:00 denne torsdagen.

Av de 638 aktive tilfellene er to personer innlagt på intensivavdeling og ytterligere 37 er på sykehus utenfor intensivavdelingene.

Gran Canaria hardest rammet

Hardest rammet er Gran Canaria, som har sett en kraftig økning i antallet nye tilfeller den siste tiden. Av de 102 nye tilfellene som har blitt bekreftet i dag er 78 av disse på Gran Canaria. Det er nå 402 aktive tilfeller på Gran Canaria.

Tenerife har likevel flest akkumulerte sykdomstilfeller, og har så langt hatt 1690 coronapasienter. Likevel er pandemien nå langt mer intens på Gran Canaria. Tenerife fikk 14 nye tilfeller i dag, og har dermed 143 aktive tilfeller.

Lanzarote har fått 4 nye tilfeller, og har 32 aktive tilfeller. Kun 123 personer har fått påvist smitte på Lanzarote siden utbruddet begynte.  På Fuerteventura har 3 personer testet positivt siden i går, og har nå 19 aktive tilfeller.

La Palma, La Gomera og El Hierro har ikke fått noen nye tilfeller de siste ukene. Av de tre minste øyene har kun La Gomera aktiv smitte, med 1 bekreftet tilfelle.

Siden i går har ingen nye personer blitt friskmeldt. Så langt har 2410 personer blitt friskmeldt, mens 164 har mistet livet etter de to siste dødsfallene som ble bekreftet på Tenerife i helga.

Nye, strenge tiltak

I dag kunngjorde Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, en rekke nye tiltak for å bekjempe spredningen av coronaviruset.

Fredag 14. august innføres et totalt maskepåbud på alle offentlige steder, også når sikkerhetsavstanden kan overholdes.

Det blir forbudt å røyke utendørs dersom sikkerhetsavstanden på 1,5 meter ikke kan overholdes, og det legges begrensninger på både utelivet og antallet mennesker som nå kan samle seg. Les mer om de nye tiltakene ved å klikke på saken under.
Totalt maskepåbud på Kanariøyene