Øker mest:

78 av 102 tilfeller bekreftet på Gran Canaria det siste døgnet

av | 13.08.2020

Kanariøyene har registrert 102 nye smittetilfeller det siste døgnet. Disse tallene bekrefter det mange har fryktet, nemlig at pandemien nok en gang sprer seg i raskt tempo.

Totalt har øygruppen registrert 3212 tilfeller siden pandemien begynte, og 638 av disse tilfellene er aktive ifølge data fra Helsedepartementet klokken 15:00 denne torsdagen.

Av de 638 aktive tilfellene er to personer innlagt på intensivavdeling og ytterligere 37 er på sykehus utenfor intensivavdelingene.

Gran Canaria hardest rammet

Hardest rammet er Gran Canaria, som har sett en kraftig økning i antallet nye tilfeller den siste tiden. Av de 102 nye tilfellene som har blitt bekreftet i dag er 78 av disse på Gran Canaria. Det er nå 402 aktive tilfeller på Gran Canaria.

Tenerife har likevel flest akkumulerte sykdomstilfeller, og har så langt hatt 1690 coronapasienter. Likevel er pandemien nå langt mer intens på Gran Canaria. Tenerife fikk 14 nye tilfeller i dag, og har dermed 143 aktive tilfeller.

Lanzarote har fått 4 nye tilfeller, og har 32 aktive tilfeller. Kun 123 personer har fått påvist smitte på Lanzarote siden utbruddet begynte.  På Fuerteventura har 3 personer testet positivt siden i går, og har nå 19 aktive tilfeller.

La Palma, La Gomera og El Hierro har ikke fått noen nye tilfeller de siste ukene. Av de tre minste øyene har kun La Gomera aktiv smitte, med 1 bekreftet tilfelle.

Siden i går har ingen nye personer blitt friskmeldt. Så langt har 2410 personer blitt friskmeldt, mens 164 har mistet livet etter de to siste dødsfallene som ble bekreftet på Tenerife i helga.

Nye, strenge tiltak

I dag kunngjorde Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, en rekke nye tiltak for å bekjempe spredningen av coronaviruset.

Fredag 14. august innføres et totalt maskepåbud på alle offentlige steder, også når sikkerhetsavstanden kan overholdes.

Det blir forbudt å røyke utendørs dersom sikkerhetsavstanden på 1,5 meter ikke kan overholdes, og det legges begrensninger på både utelivet og antallet mennesker som nå kan samle seg. Les mer om de nye tiltakene ved å klikke på saken under.

Totalt maskepåbud på Kanariøyene
Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Etablerer nytt testsenter for Covid-19 på sportsarena

Etablerer nytt testsenter for Covid-19 på sportsarena

Helsedepartementet på Kanariøyene etablerer et nytt testsenter for Covid-19 på Gran Canaria Arena Stadium i Las Palmas. Senteret åpnet denne torsdagen, og skal tilby raske coronatester til befolkningen alle ukedager. Testpunktet erstatter det som var satt opp ved...

Tilbyr helseforsikring som dekker Covid-19 for nordmenn

Tilbyr helseforsikring som dekker Covid-19 for nordmenn

Etter at vi skrev vår sak om de store forsikringsselskapene og deres corona-betingelser har flere lesere tatt kontakt med spørsmål om det ikke finnes noen som dekker Covid-19 i Spania og på Kanariøyene. Vi bestemte oss for å sjekke, og i Albír fant vi det norske...

Nye og strengere smittevernregler rammer ikke Kanariøyene

Nye og strengere smittevernregler rammer ikke Kanariøyene

Spanias regjering har vedtatt et sett med strengere regler for byer som har over 100 000 innbyggere og samtidig har en stor andel smittede. Ingen av byene på Kanariøyene oppfyller kriteriene for de strengere reglene. Regjeringen har bestemt at byer med over 100 000...

Skal teste turister for Covid-19 på flyplassene

Skal teste turister for Covid-19 på flyplassene

Regjeringen på Kanariøyene har kunngjort at de vil begynne å teste turister for Covid-19 på flyplassene i begynnelsen av november. Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, bekreftet dette etter et møte med turoperatøren TUI, hotellkjeden RIU og turistministeren på...

Her er risikoen for å bli smittet under reisen størst

Her er risikoen for å bli smittet under reisen størst

Mange er naturlig nok i tvil om de bør sette seg på et fly i disse tider. Frykten for å bli smittet gjør at mange velger å ikke reise på ferie. Men er risikoen egentlig så stor? Og på hvilket tidspunkt under reisen er du i størst fare for å bli smittet? Foreløpig...

Nok en dag med nedgang i smitten på Kanariøyene

Nok en dag med nedgang i smitten på Kanariøyene

Kanariøyene er blant regionene med lavest smittenivå i Spania, ifølge talsmann for den vitenskapelige Covid-komitteen på øygruppen, Luis Serra. I skrivende stund har Kanariøyene 51,73 smittede per 100 000 innbyggere. Kanariøyene har den laveste akkumulerte forekomsten...