ANNONSE

800 gjester på Terjes Dansegalla: – Jeg gjør det fordi jeg syns det er jækli arti

av | 23.01.20

Tips oss!

Har du tips til saker vi bør skrive om? Ta kontakt.

For niende året på rad har Terje Utaker fra Trondheim dratt med seg noen av Skandinavias største og beste dansebandartister for to dager med Terjes Dansegalla i Puerto Rico på Gran Canaria.

Se fotogalleri i bunnen av saken.

Hvert år har Terje & Co samlet rundt 1000 danseglade mennesker over to dager når de arrangerer det vi trygt kan kalle en hel-skandinavisk fest i stor skala.

Vi tok en prat med Terje mens flere hundre øltørste og glade nordmenn inntok Tango Dansebaren i Puerto Rico.

Vi klarte også å snike til oss et par ord med selveste Erik Forfod – som siden 1994 har vært NRKs dansebandkjære programleder i radioprogrammet «På Dansefot» på NRK P1, i tillegg til å ha vært programleder for «Ole Ivars 50 år» på NRK.

I anledning Dansegallaen inntar han også her sin rolle som «programleder» for kvelden i Puerto Rico.

Ikke helt knirkefritt

Vi satt oss ned med Terje i «green room» for å høre litt mer om hvordan årets dansegalla har gått.

Han legger ikke skjul på at han er frustrert over de nye eierne av Tango Dansebaren – i likhet med gjestene på søndagens tedans, som også ble arrangert av Terje.

– De inviterte oss til å komme å hjelpe de, og fortelle om hvordan norsk kultur er, for de har jo ikke noen erfaring fra det, og jeg og Lasse Johansen la opp et opplegg gjennom hele vinteren som vi syns var greit, og plutselig takka de nei til det, forteller Terje.

Terje forteller at han og Lasse Johansen ønsket å hjelpe de nye eierne, slik at stedet ble drevet riktig, men at forslagene deres gikk for døve ører.

– Det som har vært problemet litt er jo de nye eierne her… Kineserne som har tatt over som har vært litt av problemet. Jeg har jo hatt møter med de – jeg var her i august – og da kom vi med en anbefaling om hvordan de skulle drive det, jeg og Lasse Johansen, og brukte en hel uke, men dagen før vi skulle reise hjem så syns de ikke det her var noe bra, så de bare kutta ut det.

Fått kritikk

Også flere av gjestene som tidligere gikk på Tango Dansebaren har klaget over den nye driften i sosiale medier. Dårlig service og tomme bord har blitt nevnt i flere av de norske Facebook-gruppene den siste tiden.

Det at kineserne nå har tatt over driften er det mange som synes er merkelig. Terje kunne avsløre overfor Canariavisen at også en som tidligere har drevet stedet ønsket å leie stedet for å drive dansebar i vinterhalvåret, men at det til tross for mye penger ikke ble noe av.

– Jeg vet jo også at den tidligere som drev her før, Georg, var også interessert i å drive gjennom hele vinteren, og ville betale godt, ja ville betale veldig godt, i seks måneder, men plutselig fant de ut at nei, det var var ikke godt nok betalt – og det var en høy sum – jeg vil ikke fortelle hvor mye, men han ville betale godt for å leie det, men de lar det heller stå tomt i vinter.

– Da finner vi en annen plass

Etter en rekke utfordringer med de nye eierne blir det nå lagt planer for hvordan problemene kan unngås til neste år.

De har kommet med nye ting hele tiden, så det har vært veldig vanskelig å følge opp for å få det her i orden, men sånn er det nå, og vi er her å arrangerer. Vi skal kjøre dansegalla skikkelig til neste år med tiårsjubileum. Men det er klart at blir det eierne som er her nå til neste år, så er det helt uaktuelt at vi skal arrangere dansegallaen her. Da finner vi en annen plass.

Blir i Puerto Rico

På spørsmål om hvor Terje planlegger å arrangere dansegalla til neste år er han riktignok ganske så hemmelighetsfull, og vil ikke si noe om nøyaktig hvilket sted han har i tankene, men at det blir i Puerto Rico kan han avsløre.

– Det er vi allerede ute å sonderer terrenget på, så vi skal finne en fin plass, for vi har fått til en bra ting, men vi var litt uheldige her på søndag. Vi vil bli i Puerto Rico. Det er jo her nordmennene er, og det er veldig lettvint, for det må være en plass hvor det er gangavstand slik at folk har lett for å komme til.

Tedansen ble kaotisk

Da Terje arrangerte tedans på søndag ble det kaotiske tilstander. 400 personer overveldet det lille teamet med servitører som eierne av Tango hadde stilt opp med. Det likte Terje dårlig, og han har full forståelse for at gjestene var misfornøyde med servicen.

– Søndag laga vi tedans, og da informerte jeg kineserne om at så og så mange kelnere måtte være her, og de kom med fire-fem kelnere, og det var et kaos. Det var jo helt fullt i parken, 400 personer, og da var det fire-fem kelnere. Og jeg forstår folk… Sitte å vente en og en halv time for å få kjøpt seg en øl… Sånn skal det ikke være.

Når vår journalist tok turen innom dansegallaen så det imidlertid ut til at ting gikk mer smidig for seg. Folk hadde drikke i glassene, og så ut til å storkose seg med dans og musikk.

– De skjerpa seg, det må jeg si. De gjorde en god jobb her på mandag, og jeg håper at de gjør en like god jobb i dag. men det var beklageligvis det på søndagen, at det skjærte seg der, og at det ødela veldig mye for oss. Men det er gjort, det er ikke noe å gjøre mer med.

Afterbeach med Rune Rudberg

Det er ikke Dansegalla-uke på Gran Canaria uten litt halv-spontane fester med noen av Norges største dansebandkjendiser på scenen. Terje nøyer seg nemlig ikke bare med dansegalla, og arrangerte også Afterbeach ved marinaen i Puerto Rico på tirsdag.

Slikt trekker tydeligvis folk – for nordmenn tar seg like gjerne en afterbeach som et afterski-party. Heller ikke Rune Rudberg og Dag Ingebrigsten kunne takke nei til en slik fest, og deltok som gjesteartister.

– På afterbeachen hadde vi mange gjesteartister som kom til etterhvert. Dag Ingebrigsten kom å sang «Forelska i lærer’n«, og Rune Rudberg kom å sang «Ut mot havet«. Det ble så fullt at hotelldirektøren måtte stå nede i gangen å sperre av, og det var en knallsuksess, så jeg regner med vi var 400 personer der i går.

Planlegger neste års Dansegalla

Allerede nå starter planleggingen av neste års Dansegalla.

– Vi skal jobbe videre, artistene er med neste år , og vi skal ta igjen det tapte fra i år, så kommer vi på banen med ny plass neste år, men jeg kunne gjerne tenke meg å holdt det her, for det er en fantastisk plass, den eneste plassen hvor vi har to scener, ute, og inne, det er ingen andre som har, så jeg håper vi klarer å få til det. Ellers så har vi andre alternativer, men da blir det med én scene, men da kanskje dansegallen blir på tre-fire kvelder i løpet av en uke istedet for to.

Datoen for neste Dansegalla er allerede satt, og det virker som Terje liker å ha orden i sakene. Han ruller frem kalenderen på telefonen, og slår fast at det blir på samme tid neste år – nemlig 18. og 20. januar.

– Vi drar hjem å bretter opp armene, og er klare med nytt program neste år, og det regner jeg med å ha klart før påske.

Godt fornøyd med artistene

Til tross for problemene på tedansen og med de nye eierne av Tango har årets artister likevel gjort en god innsats for å holde på folket.

– Ja jeg er veldig godt fornøyd, de er med å gjør dette til to festkvelder, og selv om kelnerne sviktet på søndag så gjorde jo de (artistene red.anm.) en fantastisk jobb på scena.

I løpet av årets Dansegalla tipper Terje det har vært rundt 800 gjester. Likevel tror han det hadde kommet enda flere mennesker dersom ikke tedansen hadde blitt så kaotisk.

– Dansegalla er ikke noe jeg gjør for å tjente penger, jeg gjør det fordi jeg syns det er jækli arti, og for meg går det i balanse, så jeg er godt fornøyd. Det er jo to kvelder, totalt, det var jo mer på mandag, så rundt 800 totalt. Det er mye mennesker, og det er klart at det koster jo penger å komme inn, så vi er fornøyd. men som jeg sier, hadde ikke den tedansen på søndag ødelagt med så dårlig servering så hadde vi jo hatt over tusen.

Kveldens programleder

Også kveldens «programleder» – Erik Forfod – er meget fornøyd med kvelden, og sier det helt klart er et behov for dette.

Forfod har lang erfaring som programleder i NRKs På Dansefot, som sendes på NRK P1. Vi snek til oss et par ord mens Forfod tok seg en pustepause bak miksebordet inne på Tango.

Som en av de på innsiden av artistenes opplevelse under Dansegallaen, kan Forfod fortelle at det for deres del har gått veldig bra.

– Vi har blitt veldig rutinerte etter noen år. Alle vet hva de skal, så det går seg selv. Folk er veldig fornøyd, så det er et behov for det her, sier Forfod smilende bak miksebordet.

Store navn

På plakaten i år stod kjente og kjære dansebandartister fra Norge og Sverige. Contrazt, Verdens Beste Husband, Kikki Danielsson, Anne Nørdsti, Lasse Sigfridsson, Odd Arne Sørensen og Terje Ingemar Larsson fra Ingemars, THorleif Torstensson, Lasse Johansen, Ottar «Big Hand» Johansen, og DJ Charlie stilte opp på årets dansegalla i Puerto Rico.

[foogallery id=»5116″]

ANNONSE

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *