900 personer flyttet fra Arguineguín-leiren

Foto: Bård Ove Myhr

Av Leo Lunde
Publisert 20. november 2020 kl. 01:14

Av Leo Lunde
Publisert 20. november 2020 kl. 01:14

Etter at den nye leiren i Barranco Seco nord på Gran Canaria åpnet har det blitt noe bedre flyt i mottaksapparatet som tar hånd om de mange tusen migrantene som har kommet til Kanariøyene så langt.

Rundt en tredjedel av migrantene fra leiren i Arguineguín er nå flyttet, og de siste to dagene har det også kommet færre båter.

For bare noen dager siden var det rundt 2700 mennesker i den lille leiren som egentlig har kapasitet til 400 personer på det meste. Nå er det rundt 1750 personer i leiren, etter at rundt 900 har blitt sendt til andre fasiliteter siden forrige tirsdag.

To hundre personer ble overført til Barranco Seco-leiren på onsdag, og ytterligere 200 ble denne torsdagen sendt dit. 300 personer har også blitt sendt til hoteller, slik over 6000 andre migranter også har blitt gjort siden migrasjonskrisen begynte.

De kommer i tillegg til de 227 migrantene som ble satt på gata forrige tirsdag av politiet, uten at noen videre forklaring på hvordan så mange mennesker kunne bli overlatt til seg selv. Mogán kommune valgte å sette opp busser som fraktet disse til Las Palmas, der de ble satt på trappa til regjeringsdelegasjonen.

De ble videre tatt hånd om av regjeringen, men mange valgte å reise til Tenerife for å komme seg til fastlandet. Her sitter de nå fast, etter at de ble nektet avreise da de mangler papirer.

De to siste dagene har det bare kommet 67 nye migranter til Gran Canaria, og alle disse var på onsdag. Røde Kors drar nytte av oppholdet i ankomster for å rydde opp i den overfylte leiren i Arguineguín.

 

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!