Å kjøre til store matbutikker i nabobyen er lov


Mange handler vanligvis på et større supermarked som ligger litt unna hjemstedet. Her kan både utvalget og prisene være bedre, men til nå har flere fått problemer med politiet når de har kjørt for langt fra sitt hjemsted.

Flere lesere har tatt kontakt med Canariavisen etter å ha blitt stoppet på vei til de store supermarkedene som ligger et stykke unna.

Nå skal det bli slutt på denne praksisen. Regjeringens delegasjon til Kanariøyene har nemlig oppklart en del problemstillinger i forbindelse med portforbudet.

Du har nemlig lov til å dra til store supermarkeder i nabokommunen eller de som ligger et stykke unna hjemstedet ditt, skriver Tiempo De Canarias.

Bøter for potetgull

Det forutsetter fremdeles at du drar dit for å handle nødvendige varer, slik portforbudet krever. Enkelte har faktisk fått bøter etter å ha blitt stoppet med kun en pose potetgull eller øl i handleposten, da politiet ikke nødvendigvis ser på dette som «strengt nødvendige varer». Derfor bør man alltid sørge for å handle inn nødvendige varer som mat når du først skal på butikken - i tillegg til det ikke helt nødvendige potetgullet.

Ifølge et dokument fra ministerrådet som nyhetsbyrået Efe har fått tilgang til, er reiser til og fra store supermarkeder i omkringliggende områder lov, og hvert tilfelle vil bli vurdert basert på «sunn fornuft».

Dermed bør man ikke diskutere med politiet dersom de avgjør at din tur til butikken ikke faller inn under «sunn fornuft». Husk at det er politiet som avgjør dette, og at bøtene for å ikke etterkomme politiets pålegg er høye.

Passasjer i bil

Tidligere denne uken ble det også kjent at det nå er lov ha passasjerer i bilen, selv om en rekke begrensninger gjelder fremdeles.

I biler som har opp til 9 seter inkludert sjåføren, har man nå lov til å være en person pr. seterad. Det er viktig at alle holder så stor avstand som mulig ombord, og selvsagt må alle ha gyldig grunn til å være i bilen, slik portforbudet krever.

Taxi-utfordringer

Et annet spørsmål som har dukket opp de siste dagene er om foreldre har lov til å dele taxi med sine barn. Her har taxisentralen og sjåførene gitt noe sprikende informasjon, men dekretet om portforbud er helt klart på dette punktet: dersom du assisterer en mindreårige, sårbar, handikappet eller eldre person, kan dere være opp til to personer i bilen, og dette gjelder også taxi.