To redningsbåter i havna i Arguineguín. Foto: Canariavisen

Åtte migranter omkom sør for Gran Canaria

Åtte personer skal ha mistet livet da en migrantbåt sank sør for Gran Canaria denne tirsdagen. En 45 år gammel mann ble reddet av en seilbåt. Redningsmannskaper har funnet rester etter båten, men ingen flere overlevende.


GRAN CANARIA

En migrantbåt med rundt åtte passasjerer skal ha sunket sør for Gran Canaria. Denne tirsdagen har kystvakta søkt etter båten, men så langt uten hell. Søket er nå avsluttet. 

Den eneste overlevende som er funnet er en 45 år gammel mann fra Marokko. Han klarte å holde seg flytende ved å gripe tak i en drivstoffkanne, frem til han ble reddet opp av en seilbåt. 

Redningstjenesten har rapportert at de har funnet restene etter båten, i form av flere kanner og gjenstander i vannet. 

Varselet kom inn til kystvakta klokken 10:43 denne tirsdagen, etter at seilbåten hadde reddet opp mannen fra vannet, sør sementfabrikken ved Arguineguín. 

Da han kom i land var han nedkjølt og fikk helsehjelp av en ambulanse ved Pasito Blanco-havna. 

I løpet av dagen har den overlevende gitt sprikende forklaringer om antallet personer som var i båten da den sank. Ifølge nyhetsbyrået Efe skal han først ha opplyst om fem passasjerer, i tillegg til han selv. Senere skal han ha sagt at det var ti personer om bord i båten. 

Til slutt skal han ha forklart at det var åtte personer om bord. 

Flere redningsbåter, helikopter og fly har deltatt i søket etter båten. Det ble funnet flere drivstoffkanner på vannet, men ingen båt eller andre overlevende. 

Søket ble avsluttet i 18-tiden tirsdag kveld. 

I avhør med politiet skal mannen ha forklart at det var ni personer på båten, inkludert han selv, og at de forlot Marokko-kysten like ved byen Sidi-Ifni for tre dager siden. Reisen derfra er på over 500 kilometer til Gran Canaria. 

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.