Siste

Advarer mot å bruke dette legesenteret på Gran Canaria


En norsk mann måtte ut med 50.000 kroner for behandling, selv om en enkel medisin til 120 kroner hadde vært nok. Nå advarer forsikringsselskapet Gjensidige mot den svartelistede klinikken.

Legesenteret det advares mot heter Clinic Diamond International, og ligger i Puerto Rico sør på Gran Canaria.

Det er heller ikke første gang det advares mot denne klinikken - som har vært ute i hardt vær flere ganger for ulike tilfeller av overbehandling og svindel av pasienter.

I følge Dinside.no har forsikringsselskapet Gjensidige fått flere titalls klager på dette legesenteret.

De skriver om en mann i 70-årene som oppsøkte legesenteret med den forlokkende teksten «Skandinavisk Talende Klinikk» over døren da han følte seg dårlig i ferien.

Helt vill

Legen skal ha foreskrevet flere intravenøse behandlinger etter grundige undersøkelser. Da mannen protesterte på den ekstreme prisen skal legen ha blitt «helt vill» og truet med sykehusinnleggelse dersom han ikke godtok behandlingen.

Det eldre paret skal ha følt seg fanget på klinikken, som til slutt stoppet behandlingen når kontoen deres var tømt for penger. Totalsummen for behandlingen kom på nesten 50.000 kroner.

Skulle kostet 120 kroner

Mannens fastlege i Norge mener en helt enkel behandling med piller fra det lokale apoteket til 120 kroner hadde holdt.

De fleste forsikringsselskaper har svartelistet legesenteret etter en lang rekke lignende tilfeller, men de lurer fortsatt inn kunder og får de til å betale med kredittkort. Hvis kundene protesterer får de beskjed om at behandlingen uansett dekkes av forsikringen - noe den altså ikke blir.

Det skal også være en minibank lett tilgjengelig ved siden av, hvor legen ved senteret ber folk ta ut penger for å betale kontant.

Kyniske folk

- Dette er kyniske folk som utnytter reisende i sårbare situasjoner, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige til Dinside.no

De fleste forsikringsselskaper har en alarmtelefon du kan kontakte hvis du blir syk på reise, og disse kan hjelpe deg å finne et trygt legesenter. Vi har forøvrig en egen liste over legesentre som skal være trygge her på Gran Canaria. Den oversikten finner du her.