Advarer mot ekstremvarme og skogbrannfare på Kanariøyene


Den andre hetebølgen på kort tid treffer Gran Canaria denne helgen. Det kan bli opptil 38 grader på Gran Canaria og 37 på Fuerteventura og Lanzarote.

Alle de vestlige øyene, inkludert Gran Canaria, har økt beredskap for skogbrann, etter at direktoratet for sikkerhet og beredskap sendte ut farevarsel denne uken.

Et oransje farevarsel gjelder i sør, øst og vest på Gran Canaria på lørdag, for temperaturer på opptil 38 grader.

På resten av øygruppen gjelder gult varsel for opptil 34 grader, med unntak av nord på Tenerife og vest på La Palma.

Spesielt varmt blir det i indre strøk og Tejeda på Gran Canaria, ifølge Aemet, som ikke utelukker at temperaturen kan komme opp i 39 grader enkelte steder.

På nattestid faller heller ikke temperaturen under 26/28 grader i disse områdene.

Les også: Slik takler du hetebølgen

Skogbrannfare

Samtidig faller luftfuktigheten i indre strøk til rundt 30%, noe som medfører stor fare for skogbrann. Vind som kan bli kraftig i kastene sørøst og nordøst fører også til at beredskapsmyndighetene er ekstra på vakt.

Oransje på søndag

På søndag utvides oransje-varselet til å gjelde både sør, øst og vest på Gran Canaria, samt på Fuerteventura og Lanzarote. Over 38 grader er ventet i indre strøk på Gran Canaria og i fjellene.

Nord på Gran Canaria blir det også brennhett med rundt 34 grader på søndag, noe som innebærer gult farevarsel.

La Gomera, El Hierro, øst på La Palma og nord på Tenerife har også gult varsel på søndag, for temperaturer på opptil 34 grader.

Slik takler du hetebølgen med stil: