Advarer mot null turisme hvis kravet om PCR-prøver består

Kanariøyenes turist- og handelsminister sier det er avgjørende at også antigen-tester godkjennes av regjeringen.

Foto: Gobierno de Canarias

Av Leo Lunde
Publisert 21. november 2020 kl. 02:08

Av Leo Lunde
Publisert 21. november 2020 kl. 02:08

Kanariøyenes turist- og handelsminister Yaiza Castilla insisterte denne fredagen på at Madrid må godkjenne hurtigtester ved innreise til Spania for å redde turismen på Kanariøyene. Hun påpekte at kravet om PCR-prøver vil kunne ødelegge det siste håpet Kanariøyene har for å redde vintersesongen.

– Hvis staten fortsetter med sitt krav om kun PCR vil de fleste reisene kanselleres, ettersom operatørene ser på det som uholdbart på grunn av logistikk, kostnader og problemer med tilgjengelighet for disse testene i enkelte regioner, sa ministeren i parlamentet på fredag.

Castilla er skuffet over at gjenopprettelsen av turismen skal være så komplisert. Den nyeste kjeppen i hjulet for regjeringen på øygruppen er kravet om PCR-prøver for alle reisende fra høyrisikoområder, som for øyeblikket gjelder mesteparten av Europa, inkludert deler av Norge.

Kravet innebærer at alle reisende fra høyrisikoområder må ha tatt en PCR-prøve som bevis på at de ikke er smittet tidligst 72 timer før ankomst i Spania, og trer i kraft fra mandag 23. november.

Castilla tror fortsatt at øygruppen kan oppnå målet om fem millioner turister i 2020, så lenge sentrale myndigheter går med på at også antigentester – såkalte hurtigtester – godkjennes.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!