Aggressiv familie sendte tre politifolk på sykehus i Vecindario


Betjenter fra Guardia Civil måtte forrige fredag rykke ut en bolig i Vecindario på grunn av husbråk.

Her skal politiet ha blitt møtt av en slåsskamp som var så voldelig at helsepersonell ikke kunne assistere de skadde, og Guardia Civil ba derfor om forsterkninger fra det lokale politiet. De måtte imidlertid si nei til Guardia Civil på grunn av mangel på ressurser, ifølge kilder Canarias7 har snakket med.

Boligen rasert

Hendelsen skal ha funnet sted i Calle Domingo Doreste like etter kl. 23 på kvelden. Politiet rykket ut til stedet på grunn av meldinger om husbråk, hvor minst en person ble meldt skadet. Når de ankom stedet fant de en person bevisstløs på bakken, og en annen som blødde fra øret i tillegg til flere skader etter slag.

Barn tilstede

Boligen var også rasert og ødelagt som følge av hendelsen.

I et rom kom de over en mann og to kvinner, hvor mannen angivelig var broren til en av de skadde. I rommet var det også to barn som gråt.

Fornærmet og angrep politiet

Den andre mannen viste også tegn til å ha deltatt i slåsskampen. Han skal gjentatte ganger ha fornærmet betjentene før han angrep de, og ble derfor pågrepet. Han skal ha motsatt seg pågripelsen på en voldelig måte.

Moren til de to barna som var i hjemmet skal ha bedt politiet om å ikke pågripe noen. Når politiet først trodde de hadde kontroll over situasjonen skal den bevisstløse mannen ha våknet, før han også fornærmet betjentene, som han deretter angrep. Av denne grunn ble også han pågrepet.

Slåsskjempene ga seg ikke

Fornærmelsene og sparkingen skal ha fortsatt helt frem til legesenteret, og en av kvinnene skal ha blitt ringt opp flere ganger av moren til de to barna for å kreve at hun ikke anmeldte de to brødrene.

Ettersom det lokale politiet ikke kunne stille opp måtte betjentene tilkalle bistand fra andre enheter i Guardia Civil fra Agüimes for å håndtere slåsskjempene.

Betjentene som deltok i operasjonen ble behandlet for skadene sine på et legesenter sør på Gran Canaria. Tre av de er nå sykemeldt etter flere slag og spark, og blir ivaretatt av fagforeningen AUGC.