Akutten har kollapset –⁠ leger varsler om utrygge forhold


Akutten ved Insular-sykehuset på Gran Canaria har kollapset og sykehuset er på bristepunktet, varsler leger som jobber der.

Insular-sykehuset i Las palmas behandler i hovedsak pasienter fra sørsiden av Gran Canaria, i tillegg til å drifte barne- og barselssykehuset på øya.

Utrygge forhold

Problemene på akuttmottaket er konstante, ifølge legene, men de siste dagene har antallet innlagte økt kraftig.

I et brev som ble overlevert til ledelsen 9. november, varsler de ansatte om utrygge forhold for pasienter og ansatte.

Korridorene er fulle av pasienter. De ansatte har verken tid eller ressurser til å behandle pasientene på en verdig og klinisk sikker måte, varsler legene.

Uverdige forhold for pasientene, mener legene, som samlet har protestert til sykehusets ledelse i et brev denne uken.

Går på jobb i frykt

– Vi ønsker å behandle pasientene i avlukker og med gode nok senger, ikke i korridorene til akutt- og radiologitjenesten, å kunne informere pårørende, ikke måtte takle sinne, krangler, og til og med faren for å bli angrepet på grunn av forsinkelser i behandlingen, skriver legene i brevet, som gjengis av Canarias 7.

Legene ber også om mer tid og ressurser, slik at de kan ta seg av døende pasienter og de som har behov for smertebehandling.

De ansatte på sykehuset mener også at den kliniske behandlingssikkerheten er «alvorlig kompromittert».

Pasienter som er innlagt i dagesvis får ikke den behandlingen de trenger.

– Sikkerhetsavstand, selv under de verste øyeblikk i pandemien, privatlivet og verdigheten til de syke, er alvorlig kompromittert i den nåværende situasjonen, skriver legene i brevet.