Smittestatus på Kanariøyene

638

Aktive tilfeller

164

Døde

Anfi del Mar forbyr barn i bassengene etter avføringskandalen

av | 31.08.2019

Tidligere denne uken kunne Canariavisen avsløre at luksushotellet Anfi del Mar flere ganger skal ha brutt rutiner anbefalt av Verdens Helseorganisasjon, WHO, etter at det har blitt funnet avføring i bassengene gjentatte ganger.

Timeshare-hotellet skal angivelig ha stengt bassengene i 1-3 timer for desinfisering, og dette er langt de 8 timene som WHO anbefaler i sin rapport om smittefare og sikkerhet i svømmebasseng.

Kritikkverdige forhold

Ved å dokumentere tidene da basseng på blant annet Monte Anfi og Anfi Beach Club ble stengt og åpnet igjen etter funn av avføring i vannet, samt ved å snakke med flere gjester, kunne vi avdekke en rekke kritikkverdige hendelser.

Canariavisen har gjentatte ganger forsøkt å få Anfi del Mar i tale, både i forbindelse med denne, og vår forrige sak om avføring i bassengene på Anfi, men de har så langt nektet å kommentere saken.

Forbyr små barn i bassengene

Flere gjester skal angivelig ha sendt inn formelle klager til hotellet, men disse har blitt ignorert, ifølge gjester Canariavisen har snakket med.

Nå ser det nok en gang ut til at hotellet i er hardt vær, etter at gjestene nå raser over et forbud mot barn i svømmebassengene på hotellet.

Dette har fått foreldre på Facebook til å rase, ettersom bakgrunnen for de siste ukers hendelser mest sannsynlig er den såkalte «Caca Challenge», der ungdom utfordrer hverandre til å bæsje på offentlige plasser, slik som i svømmebasseng.

Ifølge oppslag ved bassengene gjelder dette forbudet barn under 1 år i voksenbassengene, også i følge med foreldre, og uavhengig av om barnet har på seg svømmebleie eller ikke.

En storm av klager i sosiale medier har dukket opp etter at to foreldre ble kastet ut av bassenget da de svømte med sin 1 år gamle baby. Flere har påpekt muligheten for å benytte babybassenget. Til dette svarer foreldrene at dette ikke lar seg gjøre, ettersom barnet er for lite til å være alene i bassenget, og at det er vanskelig for foreldrene å være i følge med barnet i dette bassenget.

Enkelte gjester påpeker også at eldre barn bruker dette bassenget, og er til fare for de minste, uten at badevaktene gjør noe med dette. Flere gjester mener på tross av det hele at disse bassengene ikke er ment for de minste, og at foreldre med små barn bør holde seg til anviste områder.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Sjansen for en god vintersesong blir stadig mindre

Sjansen for en god vintersesong blir stadig mindre

Kraftig økning i smitten og nye smitteverntiltak setter Kanariøyenes turistnæring i fare. Økningen i antallet smittetilfeller både nasjonalt og på øygruppen rammer turistnæringen på Kanariøyene hardt. Håpet om at Kanariøyenes image som en trygg destinasjon skulle...

Dette er maskereglene på stranda

Dette er maskereglene på stranda

Det nye maskepåbudet innebærer at alle må bruke munnbind til enhver tid på offentlig område. Likevel finnes det visse unntak. Kravet om maske som gjelder fra 14. august betyr at du skal ha på deg maske hele tiden når du ferdes i områder som er tilgjengelig for...

Slik rammes utestedene av de nye reglene

Slik rammes utestedene av de nye reglene

På torsdag kunngjorde Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, nye og strengere regler for både maskebruk, festing og utesteder. For utestedene som er en del av nattelivet betyr dette nye begrensninger etter en lang og vanskelig periode. Det er smitteutviklingen...

Opptil 30 000 euro i bot for ulovlige fester

Opptil 30 000 euro i bot for ulovlige fester

– Vi kommer til å slå hardt ned på de som organiserer ulovlige fester. Personer som setter vår helse i fare ved å organisere ulovlige fester eller folkemengder vil få opptil 30 000 euro i bot, advarer regjeringsdelegaten Anselmo Pestana. Pestana holdt torsdag...

78 av 102 tilfeller bekreftet på Gran Canaria det siste døgnet

78 av 102 tilfeller bekreftet på Gran Canaria det siste døgnet

Kanariøyene har registrert 102 nye smittetilfeller det siste døgnet. Disse tallene bekrefter det mange har fryktet, nemlig at pandemien nok en gang sprer seg i raskt tempo. Totalt har øygruppen registrert 3212 tilfeller siden pandemien begynte, og 638 av disse...

Totalt maskepåbud på Kanariøyene

Totalt maskepåbud på Kanariøyene

Kanariøyene innfører røykeforbud utendørs, stenger ned nattelivet, og masker blir påbudt til enhver tid utendørs. Dette er de nye og strengere reglene som Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres kunngjorde denne torsdagen. De nye tiltakene kommer som følge av økt...