Angrep partikontor på Gran Canaria med avføring


Det lokale partikontoret til venstre-partiet Podemos i Arucas ble angrepet med hundeavføring på onsdag. Hendelsen er anmeldt til politiet, og partiet sier de ikke vil la seg skremme av hendelsen.

Det er uvisst hvorfor partikontoret ble angrepet denne gangen, men det er ikke første gang noe lignende har skjedd, skriver partiet på Twitter.

Det ble i tillegg til hundeavføring på døra også funnet bensin som var helt under døra til kontoret. Utover lukten av bensin og avføringen var det ingen materielle skader på eiendommen, og heller ingen tegn til innbrudd.

Dette er det tredje angrepet mot kontoret på få år. For noen år siden forseglet noen låsen på kontoret med silikon, og en annen gang var det rispet inn et hakekors i dørkarmen

Partiet skriver også i en uttalelse at de ønsker å takke det lokale politiet, Guardia Civil og ordføreren fra sosialistpartiet PSOE i Arucas for støtten etter hendelsen.

Selv om det nøyaktige motivet for handlingen ikke er avklart, og politiet foreløpig ikke har noen mistenkte i saken, er en teori at angrepet er politisk motivert som følge av de strenge corona-tiltakene og den nåværende politiske situasjonen i Spania. For kort tid siden foreslo Podemos en coronaskatt for de rike – et forslag som av mange ble ansett som populistisk.

Det har også vært angrep på hjemmene til flere politikere den siste tiden, slik som transportminister José Luis Ábalos, visepresident for sosiale saker, Pablo Iglesias, og likestillingsminister Irene Montero.