Kanariøyene

Spania

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

1976

Friskmeldt

239 228

Smittet

27 125

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

AnnonseAnsiktsmasker blir påbudt fra torsdag

av | 20.05.2020

Saken fortsetter under annonsen.


Bruk av ansiktsmasker blir påbudt fra torsdag 21. mai. Påbudet gjelder både når du er innendørs på offentlig plass, og utendørs dersom sikkerhetsavstanden på to meter ikke kan overholdes.

Barn under seks år er unntatt fra påbudet, men det anbefales også at de mellom 3-6 år benytter ansiktsmaske.

Det kommer frem av den offisielle bullentinen som ble publisert denne onsdagen. I den nye ordren regulerer myndighetene nå bruken av ansiktsmasker på offentlig plass utendørs og innendørs, men kravet gjelder kun når sikkerhetsavstanden ikke kan overholdes.

Personer som lider av pusteproblemer som kan forverres av å bruke maske er unntatt fra påbudet, samt andre som av helseårsaker ikke kan benytte disse.

Saken fortsetter under annonsen.


Man har også lov til å ta av seg masken for å spise og drikke, og i situasjoner hvor det ellers er strengt nødvendig.

Regjeringen anbefaler at man benytter kirurgiske munnbind som dekker nese og munn, men alle typer ansiktsmasker er tillatt å bruke.

Helsemyndighetene påpeker at utstrakt bruk av ansiktsmasker for å redusere smittespredningen av coronaviruset er avgjørende.

Et kirurgisk munnbind beskytter til dels brukeren, men i all hovedsak beskytter de andre mot brukerens dråpesmitte. Ettersom coronaviruset kan smitte selv om man ikke har symptomer vil utstrakt bruk av  munnbind redusere denne typen spredning.

Saken fortsetter under annonsen.


AnnonseAnnonse

Andre nyheter:

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Det baskiske nasjonalistpartiet vil stemme for en sjette forlengelse av unntakstilstanden. Forslaget skal opp i kongressen neste onsdag. Venstre-republikanerne i Esquerra Republicana de Catalunya har på sin side gått med på at de skal avstå fra å stemme, noe som gir...

90.000 kanariere får garantilønn av staten

90.000 kanariere får garantilønn av staten

Kostnaden for garantilønnordningen beløper seg til tre milliarder euro i året. Garantilønnordningen medfører en økning på rundt 100 millioner euro i økt støtte sammenlignet med nåværende tiltak. Tiltaket ble vedtatt i kongressen på fredag. Det er de fattigste som skal...

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

I fase 3 av nedtrappingen oppheves portforbudet for alle, uteservering kan øke kapasiteten til 75%, og fellesområder åpnes opp. Dette er noen av hovedpunktene i bulletinen for fase 3 som La Gomera, El Hierro og La Graciosa går inn i på mandag. Det er forventet at...

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer som var ombord på Iberia Express-flyet med en coronasmittet mann er isolert på hotell. Øyrådet tar regningen for karantenen, og de 36 er isolert ved Blu Sea Lanzarote Palm-hotellet i Puerto del Carmen. Etter at en reisende fra Madrid til Lanzarote...