Antallet aktive tilfeller stiger til 76 på Kanariøyene


Problemer i datasystemet hos helsemyndighetene på Kanariøyene gjorde at ingen nye tall på antall coronasmittede ble kunngjort fredag kveld. Takk fra tidligere på fredag viser at Kanariøyene fikk fire nye smittetilfeller på fredag, hvorav tre var på Gran Canaria og en på Tenerife.

Dermed stiger antallet aktive smittetilfeller til 76, etter å ha vært på vei ned i flere uker. Så langt har 2409 personer fått påvist smitte på Kanariøyene siden januar, da det første tilfellet i Spania ble bekreftet hos en tysk turist på La Gomera.

Den siste uken har syv nye tilfeller blitt bekreftet.

Ingen nye dødsfall har blitt registrert siden 10. juni, da en person mistet livet på Tenerife som følge av coronaviruset. 162 personer har mistet livet til nå.

På fredag fikk også helsedepartementet i Spania oppdatert sine offisielle tall, etter at de har stått stille på 27 136 døde på grunn av nye tellemetoder i mer enn 10 dager. Med de oppdaterte tallene bekrefter Spanias regjering at 28 313 personer har mistet livet som følge av Covid-19. Dette tallet er likevel alt for lavt, ifølge Spanske SSB, som mener tallet er nærmere 45 000 døde.