Kanariøyene

Spania

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

1976

Friskmeldt

239 228

Smittet

27 125

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

AnnonseAntallet døde har ikke vært så lavt siden unntakstilstanden ble innført

av | 17.05.2020

Saken fortsetter under annonsen.


Det siste døgnet har 87 mennesker mistet livet som følge av Covid-19 i Spania. Det er det laveste tallet siden unntakstilstanden ble innført.

Antallet som mister livet går stadig nedover. Det siste døgnet har 15 færre mennesker mistet livet som følge av coronaviruset sammenlignet med dagen før. Det er også første gang siden unntakstilstanden ble innført at under 100 mennesker har mistet livet.

15. mars, da unntakstilstanden ble innført mistet 22 mennesker livet. Dagen etter var tallet oppe i 151, og så 182.

Forsinkelse i tallene

Selv om dette gir grunn til optimisme, er det likevel en forsinkelse i tallene når det er helg. Derfor kan tallene som er rapportert stige i ettertid.

Etter at Spania opplevde en liten økning i antall nye tilfeller dag for dag denne uken, viser nye tall at også antallet nye smittetilfeller er på vei ned.

Saken fortsetter under annonsen.


Nye smittetilfeller på vei ned

Det siste døgnet har 421 personer fått påvist smitte. Det er 118 færre enn dagen før. Dermed falt antallet nye tilfeller med 0,18 prosent, som er på sitt laveste siden pandemien tok tak i landet.

Til nå har 277 719 personer fått påvist coronaviruset i Spania.

Sykehusinnleggelser

327 pasienter har blitt innlagt det siste døgnet, hvorav de fleste befinner seg i Catalonia og Madrid med henholdsvis 110 og 70 innleggelser. Castilla y León har hatt 41 innleggelser i samme periode.

Alle disse områdene er fremdeles i fase 0 av nedtrappingen i coronatiltakene.

28 personer har blitt innlagt på intensivavdelinger i landet, som er en økning på 18 personer siden i går.

 

Saken fortsetter under annonsen.


AnnonseAnnonse

Andre nyheter:

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Det baskiske nasjonalistpartiet vil stemme for en sjette forlengelse av unntakstilstanden. Forslaget skal opp i kongressen neste onsdag. Venstre-republikanerne i Esquerra Republicana de Catalunya har på sin side gått med på at de skal avstå fra å stemme, noe som gir...

90.000 kanariere får garantilønn av staten

90.000 kanariere får garantilønn av staten

Kostnaden for garantilønnordningen beløper seg til tre milliarder euro i året. Garantilønnordningen medfører en økning på rundt 100 millioner euro i økt støtte sammenlignet med nåværende tiltak. Tiltaket ble vedtatt i kongressen på fredag. Det er de fattigste som skal...

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

I fase 3 av nedtrappingen oppheves portforbudet for alle, uteservering kan øke kapasiteten til 75%, og fellesområder åpnes opp. Dette er noen av hovedpunktene i bulletinen for fase 3 som La Gomera, El Hierro og La Graciosa går inn i på mandag. Det er forventet at...

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer som var ombord på Iberia Express-flyet med en coronasmittet mann er isolert på hotell. Øyrådet tar regningen for karantenen, og de 36 er isolert ved Blu Sea Lanzarote Palm-hotellet i Puerto del Carmen. Etter at en reisende fra Madrid til Lanzarote...