Foto: Apollo

Apollo selger flyselskapet Novair


Flyselskapet Novair har i en årrekke fraktet Apollo sine skandinaviske gjester til feriemål som Kanariøyene og Hellas. Nå selger turoperatøren og moderselskapet DER Touristik flyselskapet til danske Jet Nordic Group – men det betyr ikke slutten for Novair.

– Dette er en plan for fremtiden. Vi er sikre på at reiser vil komme sterkt tilbake, og nå kan Apollo og Jet Nordic Group legge enda større ressurser med fokus på våre reisende, sier Leif Vase Larsen, administrerende direktør i DER Touristik Nord-Europa.

Novair er godt kjent for mange charterturister som har satt kursen mot Kanariøyene på vinterstid. Flyselskapet frakter rundt 240 000 passasjerer i året, har to fly av typen Airbus 321 NEO og har 120 ansatte.

Selges i august

I en pressemelding skriver Apollo at salget skal fullføres i august 2021, og at en strategisk partnerskapsavtale sikrer at Apollo også kan benytte Novair i fremtiden.

– Jeg kjøper et godt innarbeidet og profesjonelt flyselskap som har fløyet Apollos kunder i mer enn 20 år. Sammen med Jettimes årlige 500 000 reisende, bygger våre to selskaper grunnlaget for en sterk, nordisk plattform for vekst, sier Lars Thuesen, eier av Jet Nordic Group.

Salget skal bidra til økt vekst og lønnsomhet for begge selskapene.

– Det er viktig at vi sammen bidrar til vekst i årene fremover. Dette gjør at vi kan forbli relevante, tilby konkurransedyktige priser og opprettholde den sterke nordiske kvalitets- og tjenesteprofilen som kjennetegner begge parter, sier Lars Thuesen.

Avtale med SAS

Apollo har fra før et tett samarbeid med SAS som de utvidet i januar i år. En ny avtale som kom på plass dekker tre sommer- og vintersesonger frem til 2024, med mulighet for to års forlengelse.

Avtalen har en verdi på rundt 3,4 milliarder svenske kroner for de første tre årene.

– Vi er utrolig stolte over vårt lange samarbeid og glade for den nye avtalen med Apollo. Chartersamarbeid er en viktig del av vår strategi for sesongjustering av kapasitet, og den nye avtalen med Apollo er et bevis på at SAS er en anerkjent partner. Etter hvert som vaksinasjonene nå skrider frem, ser vi frem til at vi igjen får muligheten til å reise mer fritt, sier Markus EK, global salgssjef i SAS.