Siste

Aqualand –⁠ badeland på Gran Canaria


Hvis dere, som de fleste andre, ønsker å få litt action i hverdagen når dere er på ferie på Gran Canaria, er det ingen tvil om at det bør legges inn et besøk til Aqualand i nærheten av Maspalomas.

Aqualand er det største badelandet på Gran Canaria, og kan by på timevis med underholdning for både store og små.

Det er ingen tvil om at parken har et overveldende positivt resultat på kundeundersøkelser. Gjengangeren er at parken byr på mange spennende sklier og attraksjoner for både store og små, og at solsengene er kjærkomne for slitne foreldre som vil ta seg en hvil.

Man må belage seg på at det kommer til å koste litt, dersom man er en familie på 2 voksne og 2 barn, som både skal ha inngang, tilgang til skap, solsenger og hurtigpass.

Sannsynligvis skal familien også ha seg noe mat og drikke underveis, så man må beregne å bruke litt penger på en dag i Aqualand.

Adresse:

Carr. Palmitos ParkKilometermerke 3,35100 Maspalomas, Las Palmas

Telefon: +34 928 14 05 25Parkens nettside: aqualand.es

Aqualand: Åpningstider og adkomst

Parken har faste åpningstider hver dag hele året, som gjør det veldig enkelt å ta en spontantur til Aqualand badeland på Gran Canaria, fremfor å måtte planlegge besøket inn i feriekalenderen.

Hver dag åpner parken klokken 10 og stenger klokken 17. Dersom man ønsker å se på noen av vannpark-attraksjonene må man være oppmerksom på at disse stenger en halvtime før parkens stengetid.

aqualand - badeland på Gran Canaria
Water Labirynth lar deg skli om kapp med venner og byr på høy hastighet. Foto: Aqualand

Hvis du vil besøke et badeland på Gran Canaria, finner du Aqualand rett i ytterkanten av Maspalomas, lengst sør på øya. Fra de fleste populære badestrendene langs hele øya er det maks en times kjøring, som vil si at det er enkel adkomst uansett hvor du oppholder deg.

Frister det heller med en dyrehage på Gran Canaria? Sjekk ut vår store guide til Palmitos Park!

Det er tilgjengelig parkering utenfor parken, og det er også mulig å ta buss dit fra forskjellige byer.

Fra Playa del Inglés og Bahía Feliz/San Agustín, kan du ta buss nummer 45. Fra Puerto de Mogán, Puerto Rico og Faro Maspalomas kan du ta buss nummer 70.

Aqualand: Attraksjonene

Inni parken er det tilgjengelig kart over de forskjellige attraksjonene, og det er enkelt å finne frem.

Det første man møter innenfor inngangen er området for de minste barna, omringet av solsenger for de voksne.

Oppi høyden finner man de tøffeste attraksjonene og lengste skliene som Tornado, Rapids, Speed boats, Anaconda, Water laberinth og Boomerang for de som er litt ekstra vågale.

aqualand - badeland på Gran Canaria
Anaconda er en fartsfyllt attraksjon for deg som elsker adrenalinkicket fra en skikkelig vannsklie. Foto: Aqualand

Ønsker man å ta det litt mer rolig kan man kose seg i Pirate’s River, eller i boblebassenget Discovery Beach.

Det er godt med toaletter på området som er enkle å finne frem til, og i garderobene tilbys det skap til leie for de som har behov for å kunne låse inn gjenstander man ikke kan ha med seg rundt på attraksjonene.

Trenger ungene noe å finne på litt nærmere? Bor du i Puerto Rico bør du sjekke ut Angry Birds Activity Park.

Det er også en egen innhegning der man kan treffe på parkens sjøløver.

aqualand - badeland på Gran Canaria - sjøløver
I Gran Canarias største badeland finner du også en vennlig flokk med sjøløver. Foto: Aqualand

Her tilbys det for mindre lukkede grupper muligheten til å svømme med sjøløvene, og å bli tatt bilde av sammen med disse. Merk at denne aktiviteten ikke er inkludert i inngangsbilletten.

Kidzworld

For de yngre barna finnes det en helt egen avdeling der de kan få boltre seg på en trygg og god måte, mens foreldrene slapper av på solsengene rundt. I Adventure Land finner man åtte forskjellige morsomme sklier som byr på forskjellige utfordringer.

I Kidzworld finner du sklier og moro for barna. Foto: Aqualand

Disse skliene kommer i forskjellige former, bredder og fasonger. Noen av dem vil by på fart og spenning, mens andre er litt roligere.

Children’s Paradise og Polynesia er spesielt tilpasset til de yngste besøkende. Her er det morsomme barneleker i barnebasseng som står i fokus, og mye moro for de aller minste.

Billetter

Aqualand tilbyr forskjellige typer billetter til sine besøkende. Først og fremst er det verdt å merke seg at de skiller på prisene til de lokale innbyggerne og tilreisende besøkende.

Det koster det samme om man velger å kjøpe billettene på nett eller i parken, men det er også lurt å legge merke til at det finnes flere typer billetter som kun er tilgjengelige for nettbestilling. De forskjellige billettene kategoriseres slik:

  • Voksne: Fra 11år og/eller høyere enn 140cm
  • Barn: Fra 5-10 år og/eller mellom 110 – 140cm
  • Småbarn: Fra 3-4år og/eller mellom 90 – 110cm
  • Barn opptil 2 år og/eller lavere enn 90cm går gratis i parken.

Den mest vanlige billetten er et dagspass som kan kjøpes i parken ved ankomst, eller som forhåndsbestilling. Denne koster 33 euro for voksne, 24 euro for barn og senior, og 12,5 euro for småbarn.

Dersom man ønsker å kjøpe todagerspass er dette kun tilgjengelig på nettbestilling. For to dager koster det 45 euro for voksne, 36 euro for barn og senior, og 17,5 euro for småbarn.

Vi anbefaler også en tur til Poema del Mar – et av Europas største akvarier.

Dersom man er en familie, to vennepar eller en vennegjeng på tur finnes det også flere pakkebilletter hvis man velger å forhåndsbestille på nett. En familie på to voksne og to barn må da ut med 98 euro for en hel dag i parken.

Er man er en vennegjeng, kan man få en pakkebillett til fire voksne personer for 116 euro for en dag.

Klikk på bildet for større versjon av kartet.

Butikk og restaurant

Parken tilbyr selvfølgelig også sin egen suvenirbutikk der man kan kjøpe forskjellige kjælebamser, hatter, penner, kortstokker, badetøy, håndklær og mye mer.

Her kan man få kjøpt alt man eventuelt skulle ha glemt igjen hjemme før besøket, og man får mulighet til å øve på å si nei til barna når de får lyst på et nytt kosedyr.

Heller gira på shopping? Les vår store guide til Gran Canarias beste kjøpesentre og handlegater!

Parken tilbyr også et godt utvalg av forskjellige matutsalg som passer de fleste behov. Her kan alle få seg en matbit uavhengig av matpreferanser og allergier.

Dersom man har ønske om å få satt seg ned og spise et godt måltid kan man besøke restauranten på takterrassen der man får spise en avslappende lunsj.

Alt i alt er dette definitivt et flott badeland på Gran Canaria, som hele familien vil få masse glede ut av under besøket. For fastboende er det også en fordel at parken tilbyr rabatterte priser på billetter, så dette badelandet på Gran Canaria er definitivt ikke bare for turister!