Siste

Arinaga-stranda har blått flagg for femte år på rad

Ordføreren heiste selv flagget. «


For femte året på rad vaier det blå flagget i vinden ved Arinaga-stranda på Gran Canaria.

Utmerkelsen gis til strender med meget god vannkvalitet som også tar miljøvern og sikkerhet på alvor.

Også god tilgjengelighet for funksjonshemmede er en av faktorene som påvirker om en strand får blått flagg.

Ordfører Óscar Hernández hevet selv flagget etter utmerkelsen.

For å gjøre seg fortjent til et blått flagg må et dommerpanel bestående av medlemmer fra Verdens turistorganisasjon, FN, den internasjonale livredderforeningen, den internasjonale unioen for bevaring av natur, og EUs miljøverndepartement, fastslå at stranda oppfyller en rekke krav.

Nå som sommeren er på trappene blir Arinaga-stranda flittig brukt, og Agüimes har derfor iverksatt ekstra beredskap for å sikre badegjestene en trygg opplevelse.

Sju badevakter skal ta seg av hendelser ved stranda fra kl. 11 - 19 i tre måneder, skriver kommunen i en pressemelding. Det vil være ekstra bemanning i helgene.

I tillegg vil det lokale politiet ha økt tilstedeværelse på stranda i sommer, for å sikre at folk følger smittevernreglene som gjelder på Gran Canaria.

15 strender har blått flagg på Gran Canaria

Las Nieves (Agaete), Arinaga (Agüimes), El Puertillo, Los Charcones (Arucas), Sardina (Gáldar), El Burrero (Ingenio), Las Canteras (Las Palmas de Gran Canaria), Playa de El Inglés, Meloneras, San Agustín, Maspalomas (San Bartolomé de Tirajana), Hoya del Pozo, La Garita, Melenara og Salinetas (Telde).

Av havnene på Gran Canaria er det fritidshavna i Mogán og Pasito Blanco i San Bartolomé de Tirajana som har fått utmerkelsen.

Den nyeste stranda som fikk utmerkelsen var Las Nieves i Agaete, som fikk blått flagg i fjor.