Strukturelle sprekker i veibanen har tvunget kommunen til å sperre av Av. Mencey i begge kjøreretninger. Foto: Canariavisen

Avenida Mencey i Arguineguín slår sprekker –⁠ veien sperret


I dag ble det avdekket strukturelle problemer med veibanen i Avenida Mencey, som er en av hovedveiene inn og ut av boligfeltet Loma Dos i Arguineguín.

Årsaken skal ifølge kommunen være byggingen av et nytt boligkompleks som den norske utvikleren Sydenbygg Mogan står bak. Det er konstruksjonsfirmaet Satocan som står for konstruksjonen av komplekset, som retter seg mot skandinaviske kunder. Dette skal etter planen stå ferdig i september 2021.

Erling Ruud i Syden Eiendom utelukker ikke at byggearbeidet kan ha vært en utløsende faktor, men understreker at Sydenbygg Mogan kun er investor i prosjektet, og at det er entreprenørfirmaet Satocan som eventuelt må kommentere det byggtekniske.

– Satocan har det tekniske byggeansvaret. Syden Eiendom er bare en investor, sier Erling Ruud. 

Ruud understreker overfor Canariavisen at Satocan er et stort firma med lang erfaring i bransjen.

– Vi ser frem til at dette blir ordnet opp i. Dette er jo et kjempefint prosjekt, og mange nordmenn har kjøpt leiligheter allerede, forteller Ruud. 

Det har ikke lykkes Canariavisen å få en kommentar fra Satocan, men vi oppdaterer denne saken hvis vi får svar på vår henvendelse. Veien har tidligere fått kritikk for å være i dårlig stand, og har slått sprekker før.

Det nye boligkomplekset som bygges skal stå klart i september 2021, og er beregnet på skandinaviske kjøpere. Foto: Canariavisen

Veien sperret av

Veien har fått sprekker og et område på rundt 50 meter er nå omringet av en gjerde på grunn av rasfare. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Avenida Mencey er nå sperret av ved Ancora-senteret og i toppen av Loma Dos i begge kjøreretninger, melder kommunen.

Omkjøring foregår via Avenida Francisco Navarro Navarro (kun inn til Loma Dos), og via Avenida Aly for inn- og utkjørsel til boligfeltet.

Kommunen beklager ulempene dette medfører i sosiale medier, og sier de skal varsle så snart veien er åpen for trafikk igjen.

Saken er oppdatert med presisering av sitat fra Syden Eiendom, nytt sitat lagt til, og presisert korrekt navn på investorselskapet Sydenbygg Mogán.