Siste
Kart: Google Maps

Avviser søknad om bygging av to kunstige strender i Mogán


Kystverket på Kanariøyene har avvist søknaden til Unimadoc SL om å bygge en kunstig strand i Los Frailes, og for utvidelsen av Medio Almud-stranda – begge i Mogán.

Avgjørelsen skal ha blitt tatt allerede 26. november, og setter dermed en stopper for selskapets planer rundt utbyggingen av disse områdene. Selskapet kan anke avgjørelsen til Miljøverndepartementet eller gå rettens vei for å få omgjort avslaget.

Los Frailes-stranda

I Los Frailes ønsket Unimadoc å bygge en kunstig strand på toppen av den naturlige som allerede er der.

For å gjøre dette ønsket selskapet å grave ut fjellsidene slik at strandsonen ble større. Deretter skulle over 15 000 kubikkmeter sand produsert av de utgravde steinmassene føres tilbake på stranda.

Unimadoc ville også utvikle området med hengekøyer, parasoller og matservering. Totalt var planen å bruke nesten 6000 offentlige kvadratmeter til stranden og omkringliggende områder.

Medio Almud-stranda

Ved Medio Almud-stranda var planen å utføre mudring av 2300 kubikkmeter fra den nåværende stranden, utgraving av 11 000 kubikkmeter fra klippene i den østlige skråningen ved stranda, og dumping av 22 830 kubikkmeter stein og sand etter knusing.

I tillegg ville selskapet bygge en 270 kvadratmeter stor strandbar, og å utstyre stranden med solsenger, hengekøyer og parasoller.

Annonse:

Kritiske rapporter

I begge tilfeller ble søknadene avvist på grunn av kritiske rapporter, både fra Kanariøyenes regjering, kystverket i Mogán, kommunen og ledelsen i det kanariske kystverket. De mener prosjektet vil påføre områdene miljøskader og understreker at området er sett på som verneverdige områder.