Anna (1) og Olivia (6) ble kidnappet av sin far 27. april. Foto: Privat

Ba om 3000 euro for falske tips om de kidnappede jentene


Etter at nyheten om at Olivia (6) og Anna (1) ble kidnappet av sin far spredte seg i Spania har enkelte forsøkt å tjene penger på tragedien.

Presidenten i organisasjonen SOS Desaparecidos sin etterlyser savnede, Joaquín Amills, forteller at det ikke er første gang slikt skjer.

3000 euro for «overnaturlige evner»

For tre dager siden ringte noen inn fra et marokkansk nummer med tilbud om å be for at jentene blir funnet.

Vedkommende, som hevdet å ha overnaturlige evner, skulle ha 3000 euro for å gjøre dette.

Flere metoder

For noen år siden forsvant en tenåringsjente i Spania, forteller Amills. Da fikk organisasjonen telefoner på nattestid fra Mexico, hvor angivelige kidnappere krevde tusen euro for å løslate jenta.

Andre svindlere bruker kart over områdene der folk forsvinner og krever betalt for å bruke sine overnaturlige evner til å finne den savnede.

Setter pris på all informasjon

Amills påpeker at de setter pris på all informasjon, også hvis du er usikker på om det er relevant. Ofte er det nettopp fra slike tips saker som dette løses.

SOS Desaparecidos filtrerer ut samtaler som åpenbart er svindler, basert på informasjon de allerede sitter på. Bare hvis informasjonen ser ut til å være relevant blir den sendt videre til etterforskerne.

Ifølge organisasjonen er det enkelte meldinger som er direkte usmakelige, slik som når folk ringer inn for å påstå at de har hatt visjoner om jentene.

– Jeg har aldri sett en sak bli løst på denne måten, insisterer Amills.

Den falske informasjonen og svindlene skader også familiene som desperat venter på nyheter om sine kjære. I tillegg til å håndtere denne smerten utsettes de for svindler og falske tips.

To to jentene og faren har vært savnet siden 27. april.

Slik har Canariavisen dekket saken: