Baby som ble født ombord i flyktningbåt døde


Redningstjenesten ankom like etter kl. 13 denne onsdagen til Arrecife på Lanzarote med 43 personer, inkludert flere barn, som ble reddet ut av en småbåt som var gått tom for drivstoff på vei til Kanariøyene.

Blant passasjerene var en baby som ble født under overfarten, men som mistet livet kort tid senere. Barnets mor ble gitt medisinsk behandling.

Flyktningbåten ble funnet av redningstjenestens fly etter at passasjerer ombord skal ha ringt til den humanitære organisasjonen Walking Borders for å få hjelp.

– Først fortalte noen oss at de hadde reist ut 5. januar. Det var de som ringte oss direkte i dag. De skrek, sa de ikke hadde drivstoff, og at en kvinne hadde født et barn. Deretter ringte babyens far oss, som gråt for sin kone og barn, sier en talsperson for Walking Borders til nyhetsbyrået Efe.

Ifølge en foreløpig telling av passasjerene ombord er det snakk om 25 menn, 11 kvinner, og 7 mindreårige, inkludert den nyfødte som mistet livet. Alle skal være av områder sør for Sahara-ørkenen.