Siste
ARKIVFOTO: Fly fra Binter Canarias lander på Gran Canaria. Foto: Pixabay

Bare 360 flyseter fra Norge til Kanariøyene i påsken


Påsken har ristet liv i den kanariske turistsektoren, men det er langt fra normale nivåer for hoteller og flyselskaper som opererer på øygruppen.

Slik Canariavisen skrev om tidligere denne uken er under en tredjedel av hotellene åpne. Hos disse er belegget på rundt 40% i påsken men dette tilsvarer under 15% av den totale kapasiteten.

For to år siden var 95% av denne kapasiteten i bruk. Med andre ord har nedgangen vært på 80% i hotellbelegget – et dramatisk tall i seg selv.

Hovedårsaken er reiserestriksjoner fra og til viktige markeder som Storbritannia og Tyskland, men også restriksjoner som har lagt lokk på den lokale reiselysten.

Etter at øyregjeringen begynte å kreve negative coronaprøver på reiser mellom øyene valgte mange lokale innbyggere å kansellere påskeferien.

Kraftig redusert kapasitet

Også luftfartsektoren har blitt kraftig redusert på øygruppen. Nedgangen har vært på 68,4% sammenlignet med samme tid i fjor, skriver El Dia.

Åtte av ti internasjonale flyseter og fire av ti innenriksseter har forsvunnet som følge av pandemien denne påsken, viser tall fra Aena.

Les også:

Nesten ikke smittetilfeller i denne feriekommunen

360 seter fra Norge

Norge har bare hatt stusselige 360 seter til Kanariøyene, mot et normalnivå på rundt 7000 i perioden fra 26. mars til 5. april.

Nedgangen på utenriksruter har vært størst fra Finland og Russland som ikke har en eneste avgang i påsken, etterfulgt av Storbritannai som har gått fra 170 000 flyseter til rett over 6000.

Fra Irland har det bare vært 756 seter tilgjengelig, sammenlignet med 20 000 på samme tid i 2019.

Disse flyr fra Norge til Gran Canaria i sommer:

 

Tsjekkia øker

Et land som merkelig nok har økt kapasiteten til Kanariøyene er Tsjekkia.

Normalt er det 1461 flyseter fra landet til øygruppen i påsken, men dette har økt til 2595 seter.
Les også:
Reise uten Covid-test? Ikke ulovlig men likevel helt umulig

Størst nedgang på Lanzarote

Det er Lanzarote som har blitt rammet hardest av nedgang i flytrafikk. Øya har mistet 73 776 flyseter sammenlignet med 2019 – en nedgang på 76,9%.

Deretter følger Tenerife med en nedgang på 69,3% og La Palma med 68,1%.

Gran Canaria er øya som er minst påvirket, men også her har nedgangen vært stor med et fall på 63,5% denne påsken, ifølge El Dia.

Rettelser: 

5. april 2021 kl. 15:31 Noen prosentregnefeil ble med over fra vår hovedkilde El Dia i denne saken, som nå skal være rettet på.