Barnas forklaring sentral i overgrepssaken ved fransk privatskole


Minst to av barna som angivelig ble utsatt for overgrep ved den franske privatskolen i Telde, har forklart til foreldrene hva som skjedde da læreren angivelig skal ha begått overgrep mot de.

En tre år gammel gutt skal ha forklart dette til foreldrene ved hjelp av en dukke, mens foreldrene filmet forklaringen.

Denne forklaringen kommer i tillegg til en femårings forklaring til foreldrene en uke tidligere, som fikk begge familiene til å kontakte skolen og politiet.

Tre personer er pågrepet i saken, ifølge regjeringsdelegat Anselmo Pestana. En av de pågrepne er mistenkt for overgrepene, mens to andre er mistenkt for å ha holdt disse skjult.

Ifølge foreldrene som varslet skolen først, skal skolen ha tilbudt samtaler med psykolog da de fikk beskjed om overgrepene, men de kjenner ikke til at skolen tok ytterligere grep.

Angivelig skal læreren ha sluttet ved skolen i begynnelsen av september. Varslene kom først inn 5. og 12. oktober.

Skolen skal heller ikke ha hatt noen klare svar til foreldrene om hva som har skjedd, men tre-åringens familie skal ha fått vite at deres sønn var involvert i forklaringen til fem-åringen, noe som fikk foreldrene til å spørre sitt eget barn, som deretter viste hva som hadde skjedd på en dukke.

Politiet skal allerede ha hatt kjennskap til femåringens forklaring på dette tidspunktet. Skolen kalte inn til et informasjonsmøte den 18. oktober og politiet ble offisielt varslet av skolen.

Kilder med direkte kjennskap til saken, som nyhetsbyrået Efe har snakket med, sier det har kommet frem flere anklager fra andre barn i etterkant.

Saken etterforskes fremdeles.

The two testimonies date back to Wednesday, October 5 and Wednesday 12. Before the first of them, these sources add, the French Lyceum responded by offering the parents the help of their psychologist . But the families are not aware that any protocol was activated at that time , because it so happens that the adult in question had left school at the beginning of September.