Båt med 45 immigranter ombord synker utenfor Kanariøyene


Saken er oppdatert kl. 14:59

Tidligere denne onsdagen kom det inn melding om en småbåt med immigranter som var i ferd med å synke utenfor Kanariøyene. Båten som har 45 immigranter ombord ble senere funnet, 11 kilometer utenfor Vest-Sahara.

Småbåten er tatt hånd om av marokkanske myndigheter.

I tillegg ble det tidligere i dag sendt ut et redningsfartøy fra Arguineguín for å lete etter båten, etter at det ble observert et radarekko som kunne være båten. Redningsmannskapene fra Gran Canaria fant imidlertid ingen tegn til båten på stedet, og returnerte til havn.

Båten skal angivelig ha sin opprinnelse i Cabo Bojador i Vest-Sahara, og passasjerer ombord ringte i dag til hjelpeorganisasjonen Caminando Fronteras for å be om hjelp. Immigrantene ombord fortalte til Caminando Fronteras at båten synker.

Ombord i båten skal det være 37 menn, 6 kvinner, og to mindreårige, ifølge nyhetsbyrået Efe. Passasjerene ombord beskriver en desperat situasjon til Caminando Fronteras.

– De sier at båten delvis har sunket, at bunnen i båten er ødelagt, og at motoren har stoppet. De vet ikke hvor de er, forklarer talskvinne for Caminando Fronteras, Helena Maleno til Efe.