Videoen som har gått viralt er fra i fjor sommer, sier selskapet som eier båten.

Båtfest skaper sinne på nett–  båteier hevder videoen ikke er ny


Videoer av en båtfest sør på Gran Canaria har skapt raseri i sosiale medier. I videoene som nå sirkulerer kan man se at mange deltakere er uten munnbind og ignorerer sikkerhetsavstanden. I tillegg overstiger festen begrensningene som er satt for sosiale sammenkomster på Kanariøyene – som nå er satt til seks personer.

Begrensningene som er innført for å hindre spredningen av Covid-19 gjelder også familiesammenkomster og fester, både på privat og offentlig område, og både innendørs og utendørs. For familiefeiringer slik som lunsj og julemiddag 24., 25., og 31., desember, samt 1. og 6. januar er det gitt unntak for dette, og inntil 10 familiemedlemmer eller venner kan da samles. Dette gjelder på alle Kanariøyene utenom Tenerife, der reglene er ekstra strenge på grunn av økt smittespredning.

I videoer som har blitt delt denne helgen ser man tydelig at langt flere enn ti deltakere er på båten. Blandt disse er den kanariske influenseren Lola Ortiz, som i etterkant av festen har publisert bilde av det som angivelig er en negativ antigen-prøve på Instagram. Dette gjorde han etter kritikk i sosiale medier fordi han var på den ulovlige båtfesten.

Selskapet som drifter partybåten heter Five Star Boat, og er basert i Puerto Rico. De nekter for at videoene ble filmet etter at restriksjonene ble innført. Selskapets direktør, Natalia Moreno, sier videoen og bildene kommer fra en fest i sommer. Moreno innrømmer at Ortiz skal ha vært på en fest på båten, men sier til avisen La Provincia at videoene som nå sirkulerer ikke ble filmet den dagen.

Moreno hevder det dårlige været i forrige uke førte til at de kun utførte to av til sammen fem planlagte utflukter i forrige uke. En skal ha vært på lørdag med en gruppe på 40 kunder fra et hotell, og den andre noen få dager tidligere med 12 passasjerer. Mandag 7. desember skal de ha utført nok en utflukt med 54 passasjerer ombord, og alle smittevernregler ble fulgt ifølge selskapet selv.

Moreno hevder også at det var agenter fra det lokale politiet i Mogán kommune tilstede før avgang, og at de ga klarsignal til å forlate havna.

Katamaranen har kapasitet til 150 personer, men dette er redusert med 50% på grunn av pandemien. Moreno forklarer til La Provincia at grupper på maksimalt seks deltakere kan reservere sammen.