Asle Nersten er daglig leder og ildsjel i Nordic Connection på Gran Canaria. Foto: Canariavisen

Dropper norsk stress –⁠ bygger arbeidsparadis for nordmenn på Gran Canaria

Asle Nersten fra Agder skal kombinere coworking, relasjonsbygging og fordelsprogrammer på Gran Canaria. Gjennom Nordic Connection vil han også bidra til lokalsamfunnet og skape bedre arbeids- og ferieopplevelser.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha hentet hjem både Gaselleprisen fra Dagens Næringsliv og NHO Agders utmerkelse som «Årets Bedrift» i 2023, bestemte Asle Nersten og familien seg for å skifte scene.

Fra et hektisk næringsliv i Norge, satte de kursen mot solrike Gran Canaria, hvor det var på tide å skrive et nytt kapittel i livet.

Men Asles indre gründersjel tok ikke ferie av den grunn. Nå er han i full sving med sitt nye prosjekt, Nordic Connection, som har slått rot i norskefavoritten Arguineguín, sør på den populære ferieøya.

Vi møtte gutta bak nystartede Nordic Connection i Arguineguín. Foto: Canariavisen
Vi møtte gutta bak nystartede Nordic Connection i Arguineguín. Foto: Canariavisen

– Jeg har flyttet ned hit for å komme meg vekk fra den litt mørke tilværelsen der, forteller Asle til Canariavisen når vi møtes utenfor det nyoppussede kontoret i Arguineguín.

Herfra vil han tilby mer enn bare moderne fasiliteter for de som vil kombinere jobb og opphold på øya – eller ta en «workcation», som han kaller det.

Trenden med folk som ønsker å jobbe fra ferieparadis vokser, og Asle er klar til å møte etterspørselen.

Men selv om kjernen i bedriften blir coworking-lokalene, skal Nordic Connection by på langt mer, forklarer han:

– Det blir medlemsskaps- og fordelsordninger med tilbud på restauranter, biler, utleie, utflukter og masse mer som kommer etter hvert, og coworking med plass til 24 kontorer. Det er gratis kaffe til alle, og resepsjon med hjelp til alle som kommer inn og spør om det.

For Asle er det også viktig å bygge relasjoner, såkalt networking. Målet er at investorer og gründere kan møtes og utveksle ideer under selskapets relasjonskvelder.

– For eksempel kan unge folk komme og presentere idéene sine for investorer, en slags sharktank. Det finnes sikkert mange unge kanariere også som går med en god idé men mangler pengene for å realisere drømmen, sier Asle.

Vil samle folk

Han håper Nordic Connections kan bli et samlingspunkt i den lille byen som fylles av nordmenn hver vinter, og at også de lokale innbyggerne vil være med på lasset.

Derfor ønsker han også at flere av bedriftene de samarbeider med skal være nettopp kanarisk-eide.

– Og såskal det gå prosenter av medlemsskapet til lokale veldedige organisasjoner, legger han til, og påpeker at lokale vil få billigere medlemsskap enn f.eks. turister, nettopp for å dra i gang lokalsamfunnet på øya.

Da Canariavisen besøkte lokalene var ting nesten i boks i de lyse og moderne lokalene. Foto: Canariavisen
Da Canariavisen besøkte lokalene var ting nesten i boks i de lyse og moderne lokalene. Foto: Canariavisen

Hjelp til det meste

Det er også en kjennsgjerning at mange nordmenn som kommer til Gran Canaria, sliter i møte med et tungrodd byråkrati som ikke kan navigeres uten flytende spanskkunnskaper.

Målet er å videreformidle nettopp slike tjenester fra utvalgte samarbeidspartnere, enten det dreier seg om leie av bil, entreprenører, advokat eller tolk.

– Vi skal også hjelpe med å forhandle fram gode priser hos håndverkere, sier han.

– Dette har vi gått gjennom selv og vi ønsker å hjelpe folk slik at de kan unngå disse fallgruvene, for eksempel når folk tar overbetalt for å ordne ting som NIE-nummer, sier han.

– Det er viktig at disse kvalitetssikres, så man vet at man får det man betaler for, avslutter han.

Asle Nerstein og kona (t.h) og kompisen Stian som skal hjelpe til med relasjonsbygging. Foto: Canariavisen
Asle Nerstein og kona (t.h) og kompisen Stian som skal hjelpe til med relasjonsbygging. Foto: Canariavisen
Powered by Labrador CMS